Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Top-10 των best sellers τον Ιανουάριο!

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Top-10 των best sellers τον Ιανουάριο!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Top-10 των best sellers τον Ιανουάριο!

ΝΕΑ

Opel Corsa, Citroen C3 και Toyota Yaris κατάφεραν να σημειώσουν τις υψηλότερες πωλήσεις τον πρώτο μήνα του έτους.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Opel, της Toyota και της Hyundai ξεχώρισαν για τις αυξημένες επιδόσεις που σημείωσαν τον πρώτο μήνα του 2023. Πάντως, τον Ιανουάριο το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής προέρχονταν από την εισαγωγική εταιρεία με τις υψηλότερες πωλήσεις ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε μοντέλο από μάρκα που δεν ανήκε στο Top-3 των εισαγωγικών με τις υψηλότερες πωλήσεις!

Στις εταιρικές πωλήσεις στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Opel, η Citroen και η Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για τον μήνα Ιανουάριο ήταν το Opel Corsa με πάνω από 1.056 ταξινομήσεις, στην δεύτερη θέση το Citroen C3 με πάνω από 771 μονάδες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Toyota Yaris με πάνω από 646 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν το Hyundai i20, το Hyundai i10, το Peugeot 208, το VW T-Roc, το Suzuki Vitara, το Peugeot 3008 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Citroen C3 Aircross.

Σε επίπεδο εισαγωγικών ο όμιλος Συγγελίδη κυριολεκτικά κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων καθώς οι μάρκες που εκπροσωπεί στην Ελλάδα (Peugeot, Citroen, Peugeot, Mazda και DS) κατέλαβαν πάνω από 33% του συνόλου των πωλήσεων! Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο όμιλος Βασιλάκη με 16,5% (Hyundai, Kia, Cupra, Seat) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο όμιλος Inchcape Ελλάς (Toyota, Lexus). Από τους υπόλοιπες εισαγωγικές εταιρείες μόνο ο όμιλος Μανδύλα (VW, Audi, Skoda) κατάφερε να ξεπεράσει τις 1.100 μονάδες καταλαμβάνοντας το 10,5% του συνόλου των πωλήσεων. Όλες οι υπόλοιπες εισαγωγικές εταιρείες κατέγραψαν τριψήφιο ή διψήφιο αριθμό πωλήσεων…

Advertisement

Πρωτιά του Opel Corsa και στα εταιρικά!

Advertisement

Πέραν των καταναλωτών της λιανικής στις εταιρικές πωλήσεις φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, πως το Opel Corsa αναδείχθηκε πρώτο ξεπερνώντας τις 1.000 πωλήσεις ακολουθούμενο από το Citroen C3 με πάνω από 575 μονάδες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Peugeot 208 με πάνω από 290 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν το Toyota Yaris, η Peugeot 2008, το Renault Clio, το Peugeot 3008, το Volvo XC40, το Citroen C3 Aircross και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Ford Fiesta.

Όσον αφορά στις μάρκες που επέλεξαν οι εταιρικοί χρήστες στην πρώτη θέση βρέθηκε η Opel με πάνω από 1.220 μονάδες και ακολουθούν η Citroen με πάνω από 790 οχήματα, η Peugeot (πάνω από 635 ΙΧ), η VW (πάνω από 330 μονάδες), η Toyota (λίγο κάτω από τις 315 μονάδες), η Renault (πάνω από 245 ΙΧ), η Ford (πάνω από 235 μονάδες), η Volvo (πάνω από 180 ΙΧ), η Nissan (λίγο κάτω από τα 175 οχήματα) και η Fiat (πάνω από 160 οχήματα).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τεράστια πτώση στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ
Εργοστάσιο ξεκινά τις απευθείας online πωλήσεις στην Ελλάδα!
Ρεκόρ πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων – Πρώτη η Opel!