ΝΕΑ

Τεράστια πτώση στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεράστια πτώση στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Τεράστια πτώση στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Νέο διψήφιο ποσοστό πτώσης σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και το Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Νέα μεγάλη πτώση 25,3% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το Νοέμβριο του 2022 ακολουθώντας την πτωτική πορεία που σημείωσαν οι πωλήσεις και τους δύο προηγούμενους μήνες.

Οι βασικές αιτίες των συνεχών πτώσεων αφορούν στην άνοδο των τιμών αλλά και στην εφαρμογή του νέου πλαισίου που αφορά στην προσκόμιση του – πολύ θετικού για την ποιότητα των αυτοκινήτων – Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης αλλά και της μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το Νοέμβριο ανήλθαν σε 4.755 οχήματα έναντι 6.366 μονάδων τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες πωλήσεις λιανικής των καινούριων οχημάτων λιανικής οι οποίες ανήλθαν σε 4.364 μονάδες. Δηλαδή οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν κατά μόλις 391 μονάδες τις αντίστοιχες πωλήσεις των καινούριων ΙΧ.

Πάντως σε επίπεδο 11μηνου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 98.748 οχήματα έναντι 68.857 εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η διαφορά τους να κυμαίνεται σε μόλις 29.891 μονάδες!

Advertisement

Ωστόσο αν από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αφαιρέσουμε τα εταιρικά ΙΧ τότε στο 11μηνο οι πωλήσεις τους ανέρχονται σε 54.167 ΙΧ γεγονός που σημαίνει ότι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα έχουν διαθέσει 14.690 περισσότερα αυτοκίνητα από τα καινούρια!

Ωστόσο το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο που είχε πρωτοεμφανιστεί στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου και αφορά στο γεγονός ότι οι πωλήσεις καινούριων μοντέλων ήταν στις περισσότερες εταιρείες υψηλότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων διατηρήθηκε και το Νοέμβριο.

Advertisement

Στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με τις υψηλότερες πωλήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η Renault διατήρησε την πρωτιά με 535 μονάδες και στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Toyota με 407 εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Hyundai με 348.

Στη τέταρτη θέση αναρριχήθηκε η Opel με 338.

Advertisement

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Nissan με 335 αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στα καύσιμα των πωλημένων εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποδεικνύεται ότι εξελίσσεται σε μονομαχία για δύο καθώς οι κινητήρες βενζίνης και diesel βρίσκονται πολύ κοντά με τα οχήματα που κινούνται με αμόλυβδη να ανέρχονται σε 1.941 (44,9%) και τα diesel σε 1.791 μονάδες (41,4%).

Τέλος στα πολυτελή εισαγόμενα μεταχειρισμένα supercars φαίνεται ότι τον Νοέμβριο ότι έχουν πουληθεί 20 Porsche, 3 Maserati, 2 Lambrorghini, 1 Ferrari και μία Cadillac.

Επιδόσεις καινούριων Vs εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Σημαντικές είναι διαφορές που καταγράφουν οι πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανά μάρκα το Νοέμβριο του 2022 και όπως προαναφέραμε τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε ελάχιστες μάρκες πούλησαν περισσότερα από τα καινούρια.

Ειδικότερα

Ειδικότερα στην Citroen καταγράφηκαν 81 πωλήσεις καινούριων ΙΧ και 188 εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Στη Ford οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 175 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 320 αυτοκίνητα.

Στη Honda οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 31 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 41 αυτοκίνητα.

Στη Land Rover οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 24 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 49 αυτοκίνητα.

Στη Mitsubishi οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 61 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 71 αυτοκίνητα.

Στη Nissan οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 278 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 357 αυτοκίνητα.

Στη Opel οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 22 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 367 αυτοκίνητα.

Στην Porsche τα καινούρια ανήλθαν σε 13 ενώ τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε 21.

Στη Renault οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 345 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 582 αυτοκίνητα.

Στη Smart οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 16 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 94 αυτοκίνητα.

Όλες οι υπόλοιπες μάρκες που δεν αναφέρονται κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

Άνοδος 3,1% στις μεταβιβάσεις ΙΧ

Άνοδο 3,1% σημείωσαν οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο του 2022 καθώς 38.722 οχήματα άλλαξαν χέρια έναντι 37.562 ΙΧ που είχαν μεταβιβαστεί τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σε επίπεδο 11μήνου οι μεταβιβάσεις καταγράφουν πτώση 6,4% καθώς έχουν μεταβιβαστεί 347.922 οχήματα έναντι 371.827 μεταβιβάσεων το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Δηλαδή έχουν μεταβιβαστεί 23.905 λιγότερα οχήματα φέτος σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελειώνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ στην Ελλάδα
Σε «ελεύθερη πτώση» τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!
«Κόλαση» η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων!