Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται σπορ έκδοση για το Toyota Prius

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται σπορ έκδοση για το Toyota Prius

ΝΕΑ

Έρχεται σπορ έκδοση για το Toyota Prius

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του υβριδικού της Toyota δεν θα αρκεστεί στα οικολογικά του καθήκοντα. Αλλά θα φέρει και μία σπορ διάσταση στην παρουσία του.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με την οικονομία σε καύσιμο και τους μειωμένους ρύπους, όμως τα νούμερα άλλα λένε.

Το νέο Prius στην Plug-in υβριδική εκδοχή του έχει 223 άλογα, μόλις 8 λιγότερα από το σπορ μοντέλο της εταιρίας, το GR86, ενώ είναι πολύ κοντά και σε επιτάχυνση με το GT86 προηγούμενης γενιάς.

Όλα αυτά δείχνουν ότι εκτός από όμορφο το νέο Prius είναι και πολύ γρήγορο. Αυτό όμως δεν επαρκεί στην Toyota, η οποία θέλει να δημιουργήσει μία έκδοση GR και για αυτό τα αυτοκίνητό της.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας τα πρότυπα των GR Supra, GR86 και GR Corolla, το σπορ αυτό Prius θα εξελιχθεί από το τμήμα Gazoo Racing.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιαπωνία, το μοντέλο αυτό θα ονομάζεται Prius GRMN και θα βασίζεται στην PHEV έκδοση του αυτοκινήτου.

Για να αναβαθμιστεί η ισχύς και οι επιδόσεις είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί η διάταξη του αντίστοιχου RAV4, με κινητήρα 2,5 λίτρων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, με την ισχύ να εκτοξεύεται στους 306 ίππους.

Advertisement

Εκτός από την αναβαθμισμένη ισχύ, το σπορ Prius θα έχει ενισχύσεις στο πλαίσιο και βελτιωμένες αναρτήσεις για καλύτερο κράτημα.

Το εσωτερικό θα είναι και αυτό διαφοροποιημένο, με σπορ καθίσματα και τις γνωστές GR “πινελιές” που υπάρχουν σε όλα τα αντίστοιχα μοντέλα.

Advertisement

Ως προς την μετάδοση είναι σίγουρο ότι δεν θα συναντήσουμε μηχανικό κιβώτιο, με το Prius να διατηρεί το αυτόματο κιβώτιο.

Η παρουσίασή του αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς, όταν θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και την γενικότερη φιλοσοφία του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug in Hybrid στην Αττική
Toyota Prius: 25 χρόνια στην πρωτοπορία της υβριδικής τεχνολογίας
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Prius (+video)

Advertisement