Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις της BMW Σειράς 7

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις της BMW Σειράς 7

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις της BMW Σειράς 7

ΝΕΑ

Η καινούργια Σειρά 7 της BMW είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της BMW, όχι επειδή είναι η καλύτερη, ως τώρα, αλλά επειδή δημιουργήθηκε και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Ωστόσο, δεν θα είναι μόνο αυτή που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της BMW δεν σταματούν να εξελίσσουν τα αυτοκίνητά τους και να παρουσιάζουν νέες εκδόσεις τους και αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα της εταιρείας.

Προφανώς, δεν εξαιρείται και η Σειρά 7, το κορυφαίο όχημα στην γκάμα της. Τον περασμένο Απρίλιο παρουσιάστηκε η καινούργια γενιά της (έβδομη κατά σειρά, ως τώρα) η οποία διαθέτει τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις σε όλους τους τομείς.

Αρχικά, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην i7, την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του νέου μοντέλου, καθώς αποτελεί την κατασκευαστική κορωνίδα της BMW. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν παραμεληθεί οι υπόλοιπες εκδόσεις της.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τον προσεχή Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμες στην αγορά δύο νέες εκδόσεις της Σειράς 7 με σύστημα Plug-in Hybrid -και στην αντίστοιχη εκδοχή M- καθώς και με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 V στην έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement

Συγκεκριμένα, στην καινούργια Σειρά 7 ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας του συστήματος Plug-in Hybrid είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, αποδίδει μέγιστη ισχύ 197 ίππους, μέγιστη ροπή 450 Nm και περιστρέφεται ως τις 11.500 σ.α.λ.

Advertisement

Στην έκδοση M760e xDrive, δηλαδή αυτή που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του τμήματος Motorsport, η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος Plug-in Hybrid είναι 571 ίπποι και η μέγιστη συνδυαστική ροπή θα φτάνει τα 800 Nm. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η BMW M επεμβαίνει και βελτιώνει έναν κινητήρα με τέτοια υβριδική διάταξη.

Σε ό,τι αφορά στον τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά Twin Power Turbo κινητήρα της M760e xDrive, η μέγιστη ισχύ του είναι 360 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 520 Nm, όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

Advertisement

Αναφορικά με τις επιδόσεις της, η M760e xDrive επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή της είναι μόλις 1,0-1,3 λίτρα/100 χλμ. (κατά «WLTP») μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά σε μια μέγιστη θεωρητική απόσταση μεταξύ 77-85 χιλιομέτρων (κατά «WLTP»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα BMW X1 στη Γερμανία
Αυτή είναι η νέα BMW M2!
Επίσημο: Η BMW XM έχει έως 748 άλογα (+video)