Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW Σειρά 5

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW Σειρά 5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW Σειρά 5

ΝΕΑ

Η νέα 5άρα θα είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την BMW καθώς συμπίπτει με το πιο κρίσιμο στάδιο στην μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Τα χρόνια που έρχονται είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την BMW, η οποία έχει εκπονήσει ένα πολύ μεγάλο σχέδιο μετάβασης στην επόμενη ημέρα, με την ηλεκτροκίνηση σε πρώτο πλάνο.

Σχεδόν τα πάντα θα αλλάξουν για την εταιρία από το 2025 και μετά, από τον τρόπο που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα μέχρι τον τρόπο που τα πουλάει. Και μέσα σε αυτό το κλίμα των αλλαγών θα πρέπει να γίνει και η ανανέωση της Σειράς 5.

Η νέα 5άρα θα συνεχίσει την πατροπαράδοτη μάχη με τα άλλα δύο μεγάλα γερμανικά sedan, την E-Class που θα αλλάξει και αυτή την επόμενη χρονιά και το Audi A6 που θα έχει facelift μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά της Σειράς 5, με κωδική ονομασία G60 θα είναι ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα της εταιρίας πριν αρχίσει να “χτίζει” τα νέα μοντέλα της πάνω στην καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse, η οποία θα ορίσει την πλήρη μετάβαση της BMW προς την ηλεκτροκίνηση.

Αν και όπως όλα δείχνουν η νέα 5άρα θα είναι ένα κύκνειο άσμα για μια ολόκληρη εποχή, παράλληλα θα είναι και η αρχή μιας νέας για την ίδια την εταιρία. Και εδώ μπαίνει η απόφαση της BMW να προσφέρει σε αυτό το μεταβατικό στάδιο μία πληθώρα επιλογών σε κινητήρες και τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τα χαρακτηριστικά i5.

Παράλληλα θα υπάρχει και μία Μ5 η οποία όμως θα είναι σε κάποιο βαθμό εξηλεκτρισμένη. Από εκεί και πέρα η γκάμα θα έχει μία πληθώρα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι θα συνεχίσουν για αρκετό διάστημα να αποτελούν το επίκεντρο των πωλήσεων του μοντέλου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

Η νέα 5άρα ετοιμάζεται ήδη πυρετωδώς, και έχει ήδη εμφανιστεί ως δοκιμαστικό πρωτότυπο στους δρόμους. Και όπως όλα δείχνουν θα είναι ένα πιο συμβατικό αυτοκίνητο στην σχεδίασή του σε σχέση με κάποια ακραία σχέδια που έχουν εμφανιστεί στις BMW τελευταίας εσοδείας, όπως για παράδειγμα η νέα 7άρα με το εντυπωσιακό εμπρός μέρος και τα χωριστά φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να είναι πιο προσγειωμένο ως σχέδιο, αποφεύγοντας τα “πειράματα” με την μάσκα και τα μεγάλα “νεφρά” που έχουν διχάσει το κοινό τελευταία. Θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την υπάρχουσα γενιά, αν και οι αναλογίες της θα παραμείνουν ίδιες.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα θα είναι πιο λεπτά από ότι στο παρελθόν, ενώ θα υπάρξει και έκδοση Touring. Στο εσωτερικό θα υπάρξει μία σοβαρή ενημέρωση σε ψηφιακά και άλλα μέσα με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Η σχεδίαση θα αποκτήσει στοιχεία από τα νέα δεδομένα που έχουν εμφανιστεί στην 7άρα και στο ηλεκτρικό iX.

Όπως είναι αναμενόμενο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην ηλεκτρική i5. Όμως η εταιρία δεν θα αδιαφορήσει για τους συμβατικούς κινητήρες, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα νέα πιο αυστηρά δεδομένα για τους ρύπους, διαθέτοντας υβριδική υποστήριξη. Θα υπάρχουν επίσης και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: BMW i4 M50 Gran Coupe vs Ford Mustang Mach-E GT
Γιατί η BMW επιμένει στις υπηρεσίες μέσω συνδρομής;
Δείτε τη BMW 3.0 CSL Hommage στο Nurburgring (+video)