Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε τη νέα BMW Σειρά 3 στη Γερμανία

Ελλάδα 20:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε τη νέα BMW Σειρά 3 στη Γερμανία

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε τη νέα BMW Σειρά 3 στη Γερμανία

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της BMW περισσότερο από κάθε άλλο ανανεώνεται αισθητικά και ενισχύεται τεχνολογικά.

Advertisement
Advertisement

Η Σειρά 3 αποτελεί αναμφίβολα τον πυρήνα της παράδοσης της BMW και ένα από τα πιο σημαντικά σε εμπορικό επίπεδο μοντέλα της γκάμα της.

Η τρέχουσα γενιά μετρά ήδη τέσσερα χρόνια παρουσίας και παρόλο που παραμένει μεταξύ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας των premium sedan αλλά και σημείο αναφοράς οδηγοκεντρικού χαρακτήρα η BMW προχωρά σε ένα φρεσκάρισμα αισθητικής και της τεχνολογίας. Πρακτικά πρόκειται για μια ανανέωση που εστιάζει κυρίως στην ψηφιακή ευθυγράμμιση της 3άρας με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρίας.

BMW 3-Series FL

Advertisement
Advertisement

Στόχος των περιορισμένων αισθητικών επεμβάσεων είναι η ενίσχυση του οπτικού δυναμισμού της 3άρας. Τα νέα πιο λεπτά full-LED εμπρός φώτα τονίζουν ακόμα περισσότερο το πλάτος του αυτοκινήτου, το ελαφρά τροποποιημένο περίγραμμα των νεφρών προσδίδει μια πιο τρισδιάστατη προοπτική ενώ το σχήμα ανεστραμμένου L που έχει πλέον η οπτική υπογραφή των φώτων ημέρας χαρίζει ένα πιο επιθετικό ύφος στην όψη.

Παράλληλα ο προφυλακτήρας που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα ενώ οι προβολείς ομίχλης έχουν δώσει τη θέση τους σε ειδικά διαμορφωμένες διόδους που βελτιώνουν τη ροή του αέρα προς όφελος της αεροδυναμικής και την ψύξης των φρένων. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος βασικό στοιχείο του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα είναι ο μεγαλύτερος διαχύτης ενώ η διάμετρος των απολήξεων της εξάτμισης έχει αυξηθεί στα 90 mm και 100 mm ανάλογα με τον κινητήρα.

Στις νέες αισθητικές επιλογές που προσφέρει η ανανεωμένη Σειρά 3 περιλαμβάνεται και το πρωτοεμφανιζόμενο προαιρετικό πακέτο M Sport Pro το οποίο αποτελεί επέκταση του γνωστού δυναμικού πακέτου M Sport περιλαμβάνοντας περισσότερες λεπτομέρειες σε M High-gloss Shadowline, φώτα M Shadowline και ένα σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Advertisement

BMW 3-Series FL

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο εσωτερικό και στο πλήρως ανασχεδιασμένο ταμπλό όπου πλέον φιλοξενείται το κυρτό ψηφιακό πάνελ (Curved Display) της BMW. Αυτό αποτελείται από την οθόνη 12,3’’ του πίνακα οργάνων και την ακόμα μεγαλύτερη οθόνη αφής 14,9’’ του συστήματος πολυμέσων από την οποία ελέγχεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργιών του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα τη σχεδόν καθολική απομάκρυνση των φυσικών διακοπτών.

Advertisement

Στο πλαίσιο των αλλαγών έχει αντικατασταθεί και ο επιλογέας του κιβωτίου από έναν σαφώς πιο μικρό και πιο διακριτικό διακόπτη. Όλες οι εκδόσεις συνοδεύονται από την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος BMW OS.8 με αναβαθμισμένες δυνατότητες φωνητικού ελέγχου, συνδεσιμότητας και επεξεργασίας δεδομένων.

BMW 3-Series FL

Επιπλέον, έχει ενισχυθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας που προσφέρεται από τη βασική κιόλας έκδοση. Έτσι μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ο εσωτερικός καθρέπτης με σύστημα αυτόματης σκίασης καθώς και το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος Park Distance Control (PDC) με αισθητήρες μπροστά και πίσω. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα διαθέτουν πλέον το BMW Live Cockpit Plus στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης BMW Maps.

Advertisement

BMW 3-Series FL

Η ανανέωση δεν έχει φέρει αλλαγές σε μηχανολογικό επίπεδο οπότε σημαντικό ατού της 3άρας παραμένει η ευρεία γκάμα κινητήριων επιλογών. Συνολικά διατίθενται τέσσερις εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και τέσσερις diesel με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους και κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Η βενζινοκίνητη γκάμα ξεκινά με τη 318i με 156 ίππους και κορυφώνεται με τη Μ340i xDrive των 374 ίππων, ενώ αντίστοιχα οι diesel επιλογές ξεκινούν με τη 318d των 150 ίππων με κορυφαία έκδοση την εξακύλινδρη 330d των 286 ίππων.

Η γκάμα συμπληρώνεται με τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις ξεκινώντας με τη 320e με συνδυαστική απόδοση 204 ίππων, ενώ ακολουθεί η 330e των 292 ίππων με πισωκίνητη ή τετρακίνητη μετάδοση. Όλες οι plug-in υβριδικές εκδόσεις διαθέτουν μπαταρία 12 kWh η οποία χαρίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 62 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

BMW 3-Series FL

Η ευκαιρία να οδηγήσουμε την κορυφαία M340i xDrive αλλά και τη 320d στην έκδοση Touring μας έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πως η ανανέωση του μοντέλου έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον εξαιρετικά αποτελεσματικό και οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που έχει καθιερώσει τη 3άρα ως σημείο αναφοράς για τις σπορτίφ μπερλίνες.

Ακόμα και η σπορ ανάρτηση με τις πιο σφικτές ρυθμίσεις της M340i έχει την κατάλληλη ενδοτικότητα ώστε να μην κουράζει ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια στον έλεγχο του αμαξώματος κολακεύοντας το προσεγμένο ζύγισμα του πλαισίου.

Το γρήγορο και καλοζυγισμένο τιμόνι προσφέρει ζωντάνια σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης ενώ το αυτόματο 8άρι κιβώτιο -που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις- έχει εξαιρετικά ομαλή λειτουργία αλλά και γρήγορη απόκριση.

BMW 3-Series FL

Συνολικά λοιπόν η Σειρά 3 έχει γίνει ακόμα πιο γοητευτική και ευφυής διατηρώντας  όμως αναλλοίωτο το οδηγικό ταμπεραμέντο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον χαρακτήρα και το DNA της. Η διάθεση της ανανεωμένης BMW Σειρά 3 θα ξεκινήσει στο άμεσο προσεχές διάστημα με την 318i των 156 ίππων να ξεκινά από τις 46.500 ευρώ και τη 318d από τις 47.550 ευρώ.

BMW 3-Series FL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχάστε τη BMW M2 Competition!
Η BMW αλλάζει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών της
Θα τρέξει και στο Ντακάρ η BMW; (+video)