Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η BMW XM έχει έως 748 άλογα (+video)

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η BMW XM έχει έως 748 άλογα (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Η BMW XM έχει έως 748 άλογα (+video)

ΝΕΑ

Η ολοκαίνουργια XM είναι ένα μοντέλο πολύ σημαντικό μοντέλο για την BMW αφού αποτελεί το πρώτο plug-in του M Division. Η στάνταρ XM έχει 653  άλογα, το φθινόπωρο του 2023 θα ακολουθήσει και η ισχυρότερη M όλων των εποχών: η Label Red με 748 ίππους και 1.000 Nm.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα εποχή ξεκινά και στα κορυφαία σπορ μοντέλα. Όπως η Mercedes-AMG παρουσίασε το πρώτο της δίλιτρο plug-in, έτσι και η αντίπαλη BMW μπαίνει στο παιχνίδι με το πρώτο της Μ μοντέλου που μπαίνει και στην πρίζα.

H ΧΜ μπορεί να βασίζεται στην Σειρά 7 αλλά από εκεί και πέρα το σχήμα της ακολουθεί αυτό των μεγάλων SUV. Μπροστά δεσπόζει η γνωστή τεράστια φωτιζόμενη, παρακαλώ- μάσκα με τα χαρακτηριστικά νεφρά και τους λεπτούς διαιρούμενους προβολείς, ενώ πίσω οι διπλές απολήξεις τραβούν την προσοχή.

Advertisement
Advertisement

Το όλο σύνολο υπερθεματίζεται από ένα αεροδυναμικό σύνολο που περιλαμβάνει μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά, ενώ η ελαφριά κλίση της οροφής προσδίδει μία έντονη δυναμική στο αμάξωμα που σε μήκος φτάνει τα 5,11 μέτρα. Από το πλάι το βλέμμα τραβούν και οι τεράστιοι τροχοί των 21, 22 ή 23 ιντσών, όπως και η υποδοχή φόρτισης στο αριστερό φτερό.

Ταυτόχρονα, η XM είναι ένα SUV με τρίμετρο και βάλε μεταξόνιο και με πολύ μεγάλους χώρους και ενδεικτικό αυτού είναι το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 527 λίτρων. Πάντως, μην περιμένετε και τρίτη σειρά καθισμάτων αφού υπάρχει πενταθέσια διάταξη. Όσο για το ταμπλό αυτό θυμίζει έντονα της X7 M60 με τη κυρτή οθόνη σε ένα ενιαίο πάνελ, τους διακόπτες, τον επιλογέα κίνησης, το τιμόνι κ.α.

Advertisement

Όπως είπαμε η XM είναι το πρώτο plug-in υβριδικό του M Division. Το σύστημα πρόωσης έχει ως καρδιά έναν V8 βενζινοκινητήρα των 4,4 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων ενσωματωμένο στο αυτόματο 8άρι κιβώτιο της ZF. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει τους 653 ίππους και η ροπή τα 800 Nm.

Advertisement

Όλα περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω της εξελιγμένης τετρακίνησης xDrive. Μία μπαταρία 25,7 kWh προσφέρει ηλεκτροκίνηση για έως 88 χιλιόμετρα και σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα ενώ ο onboard φορτιστής είναι στα 7,4 kW.

Η XM ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα με την τελική να απελευθερώνεται έως τα 270 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver. Οπότε… no problem για τους 2,7 τόνους του απόβαρου.

Advertisement

Από εκεί και πέρα η λίστα με τα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος της αερανάρτησης με ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους, ενεργητική τετραδιεύθυνση, μεταβλητής υποβοήθησης κρεμαγέρα, λειτουργία torque vectoring για βέλτιστη πρόσφυση και πολλά άλλα συνυπολογίζοντας τις δεκάδες παραμετροποιήσεις μέσα από τα πολλά οδηγικά προφίλ.

Η XM θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Spartanburg των ΗΠΑ και θα ξεκινήσει να διατίθεται στις αγορές του κόσμου από την ερχόμενη άνοιξη. Τέλος, να πούμε πως πέρα από τη βασική XM μέσα στο 2023 θα παρουσιαστεί και ισχυρότερη έκδοση με 735 ίππους.

Η BMW στοχεύει περισσότερο στις αγορές εκτός Ευρώπης και κυρίως των ΗΠΑ, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής. Άλλωστε η τιμή της πλησιάζει στα επίπεδα της Lamborghini Urus αφού θα κυμαίνεται στις περίπου 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η BMW των 750.000 ευρώ!
Οδηγούμε τη νέα BMW X1 στη Γερμανία
Επίσημο: Η Mercedes-AMG C 63 S E Performance των 680 ίππων