Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 3 πιο ασφαλή ηλεκτρικά για παιδιά

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα 3 πιο ασφαλή ηλεκτρικά για παιδιά

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 3 πιο ασφαλή ηλεκτρικά για παιδιά

ΝΕΑ

Ένα γερμανικό και δύο αμερικανικά αυτοκίνητα φιγουράρουν στην κορυφή του EuroNCAP αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών…

Advertisement
Advertisement

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP διεξάγει συνεχώς δοκιμές που αφορούν στην ασφάλεια που προσφέρουν τα καινούργια αυτοκίνητα. Από εκεί λαμβάνουν και τα αστέρια ασφαλείας που ξεκινούν από το ένα και φτάνουν μέχρι τα πέντε. Όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο, οπότε κάθε όχημα που μεταφράζεται σε πεντάστερο προσφέρει και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε περίπτωση που συμβεί το κακό.

Οι τομείς που βαθμολογούνται είναι τέσσερις και συγκεκριμένα σε επίπεδο οδηγού, παιδιών, πεζών (!) και συστημάτων ασφαλείας. Τα αστέρια δίνονται με βάση το σύνολο της βαθμολογίας, ωστόσο ο καθένας μπορεί να ελέγξει και την ασφάλεια που προσφέρει κάθε όχημα άνά κατηγορία, όπως προαναφέραμε.

Στην κορυφή με ίδια βαθολογία

Advertisement
Advertisement

Στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών υπάρχουν τρία μοντέλα που προσφέρουν την μέγιστη δυνατή. Ο λόγος για την Mercedes EQE, το Tesla Model S και το αμερικάνικο Lucid Air που δεν είναι και τόσο γνωστό στο ελληνικό κοινό (η τιμή του στην Αμερική ξεκινά από τα 87.400 δολάρια και φτάνει τα 249.000!).

Και τα τρία έχουν καταφέρει να αποσπάσουν 91% στην βαθμολογία της προστασίας των παιδιών και έτσι κατατάσσονται στην κορυφή. Φυσικά και τα τρία διαθέτουν πέντε αστέρια ασφαλείας στο σύνολο της βαθμολογίας του EuroNCAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Ford Mustang θα μαρσάρει εξ αποστάσεως
Δε θα πιστέψετε πόσα φανάρια έχει η Αττική
Έτοιμο το νέο Range Rover Sport SV (+video)