Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το νέο Range Rover Sport SV (+video)

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμο το νέο Range Rover Sport SV (+video)

ΝΕΑ

Έτοιμο το νέο Range Rover Sport SV (+video)

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο από την εξέλιξη του καινούργιου Range Rover Sport SV, της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς εκτός δρόμου μοντέλου της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα, το γνωρίζαμε ως Range Rover Sport SVR. Όμως, οι άνθρωποι της Land Rover αποφάσισαν να αφαιρέσουν το γράμμα «R» από την ονομασία του και να προσθέσουν έναν κινητήρα της BMW κάτω από το καπό του.

Το Range Rover Sport SV, όπως θα ονομάζεται πλέον, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 31 Μαΐου (τρέχοντος έτους), όπως έγινε γνωστό. Η βρετανική εταιρεία δημοσίευσε ένα μικρό σε διάρκεια βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε τα πρωτότυπα του να κάνουν δοκιμές εξέλιξης σε κάθε είδους εδάφους και καιρικές θερμοκρασίες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτή το νέο μοντέλο θα είναι «το ταχύτερο και το πιο τεχνολογικά προηγμένο Range Rover Sport που κατασκευάστηκε ποτέ». Το αυτοκίνητο θα έχει τον twin turbo V8 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων που έχει δημιουργήσει η BMW Motorsport και ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην X5 M Competition.

Θυμίζουμε ότι αυτός διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης και αποδίδει μέγιστη ισχύ 625 ίππους και μέγιστη ροπή 750 Nm, στο γερμανικό μοντέλο. Η Land Rover δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόδοσή του στο Range Rover Sport SV αλλά αναμένεται να είναι παραπλήσια, αν όχι ταυτόσημη.

Όπως είναι γνωστό, το Range Rover Sport SVR διέθετε τον πεντάλιτρο V8 ο οποίος με μηχανικό υπερσυμπιεστή αποδίδει 550 ίππους και ροπή 680 Nm. Ο εκσυγχρονισμός του και σε αυτόν τον τομέα σημαίνει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα αλλά και καλύτερες επιδόσεις, συγκριτικά.

Advertisement

Προφανώς, το αμάξωμα του νέου Range Rover Sport SV θα διαφέρει από αυτό των υπόλοιπων εκδόσεων του πολυτελούς εκτός δρόμου μοντέλου. Έτσι, αναμενόμενα, θα έχει διαφορετική μάσκα και προφυλακτήρες. Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη του, θα έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Range Rover Sport SVR κοντράρει την Mercedes-AMG G63 (video)
Τo ηλεκτρικό Range Rover έρχεται
Jaguar Land Rover: Τρία νέα κέντρα εξέλιξης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα