Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δε θα πιστέψετε πόσα φανάρια έχει η Αττική

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δε θα πιστέψετε πόσα φανάρια έχει η Αττική

ΝΕΑ

Δε θα πιστέψετε πόσα φανάρια έχει η Αττική

ΝΕΑ

Χιλιάδες είναι οι φωτεινοί σηματοδότες στο νομό Αττικής που ρυθμίζουν την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων αλλά και πεζών…

Advertisement
Advertisement

Ο νομός Αττικής έχει περισσότερες από 2.500 διασταυρώσεις όπως και εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι συγκοινωνιολόγοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν δράση και βρίσκονται συνεχώς σε αναμμένακάρβουνα καθώς πολύ συχνά τα δεδομένα αλλάζουν άρα πρέπει να αλλάξουν και οι παράμετροι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Αυτό επιτυγχάνεται με τους φωτεινούς σηματοδότες που ο αριθμός τους μεταφράζεται σε πολλές χιλιάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στο νομό Αττικής λειτουργούν περισσότερα από 37.000 φανάρια.

Advertisement
Advertisement

Το καθένα από αυτά διαθέτει το δικό του υπολογιστή και από αυτόν καθορίζεται ο χρόνος που θα αλλάζει χρωματισμό επιτρέποντας ή απαγορεύοντας την κυκλοφορία σε οχήματα και πεζούς.

Τα φανάρια ρυθμίζονται

Να σημειώσουμε πως οι ρυθμίσεις του χρόνου στους φωτεινούς σηματοδότες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις απαιτήσεις την κυκλοφορία ή ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά. Υπεύθυνη για την παρέμβαση είναι η Περιφέρεια Αττικής που είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό και τη συντήρηση τους.


ΑΚΟΜΑ:
Τέλος το μποτιλιάρισμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
ΣΟΚ: Του ήρθε κλήση 60.000 ευρώ
Πρόσκληση σε κόντρα με συμμετοχή της… Τροχαίας!

Advertisement