Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Ford Mustang θα μαρσάρει εξ αποστάσεως

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Ford Mustang θα μαρσάρει εξ αποστάσεως

ΝΕΑ

Η νέα Ford Mustang θα μαρσάρει εξ αποστάσεως

ΝΕΑ

Η έβδομη γενιά του pony car της Ford, θα έχει πάρα πολλά νεωτεριστικά στοιχεία που θα την κάνουν ελκυστική σε ένα πιο νεανικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Ford είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας με τη νέα Mustang και ο εξοπλισμός της θα εναρμονίζεται στις διαθέσεις των νεώτερων αγοραστών.

Προκειμένου το αυτοκίνητο να διαφέρει σημαντικά στην όψη από τον προκάτοχό του, οι σχεδιαστές άλλαξαν κάθε κομμάτι του αμαξώματος, καθώς και τα φώτα εμπρός και πίσω. Κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, η νέα Mustang θυμίζει τα προκάτοχα μοντέλα, χωρίς όμως να μοιράζεται μαζί τους κάτι, μια και η αίσθηση αυτή προκύπτει από τις διαστάσεις που είναι ίδιες με εκείνες της έκτης γενιάς του μοντέλου αλλά και την κατανομή των όγκων.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται και στο εσωτερικό, όπου οι σχεδιαστές έχουν κινηθεί εκτός πεπατημένης, με νέα υλικά και απόλυτα σύγχρονες επιλογές στη σχεδίαση και τον εξοπλισμό. Το νέο τιμόνι με το flat κάτω μέρος και ο επιλογέας, δίνουν το στίγμα της παράδοσης, μια και αξίζει να σημειωθεί πως στην έβδομη γενιά της η Mustang θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο.

Δύο οθόνες φέρνουν την Mustang στη νέα της εποχή. Η πρώτη, πίσω από το τιμόνι εμφανίζει ψηφιακά όργανα και έχει διαγώνιο 12,4 ιντσών και η κεντρική οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, έχει μέγεθος 13,2 ίντσες, έχει κλίση προς τον οδηγό και είναι αφής. Αμφότερες οι οθόνες βρίσκονται πίσω από ένα κοινό γυάλινο κάλυμμα, σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου πλην της βασικής.

Advertisement

Τα γραφικά στην κεντρική οθόνη είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της Ford και της Epic Games, που ειδικεύεται όπως εύγλωττα λέει το όνομά της, σε βιντεοπαιχνίδια. Από αυτή την «επιρροή» το αυτοκίνητο έχει εφοδιαστεί με μια εξαιρετική κάρτα γραφικών και αυτό υπογραμμίζεται μόνο και μόνο για να αναδειχτεί το «άνοιγμα» που κάνει η Ford με τη νέα Mustang σε ένα κοινό που μπορεί μεν να οδηγεί αλλά διατηρεί την κουλτούρα των παιχνιδομηχανών.

Προέκταση αυτής της λογικής, είναι λοιπόν και το ότι η νέα Mustang εφοδιάζεται με Drift Mode για να διευκολύνει τα ελεγχόμενα γλιστρήματα, ενώ έχει και διάφορα άλλα «gadgets» που είναι ελκυστικά για το νεανικό αυτό κοινό.  Ένα από αυτά είναι και το σύστημα με το οποίο ο οδηγός της νέας Mustang, χρησιμοποιώντας το κλειδί, θα μπορεί να… μαρσάρει τον κινητήρα εξ αποστάσεως.

Advertisement

Είτε μιλάμε για τον Ecoboost των 2,3 λίτρων (με 290 ίππους), είτε για το V8 των 5,0 λίτρων (με 487 ίππους), το σύστημα αυτό επιτρέπει στον οδηγό να βάλει μπροστά τον κινητήρα από απόσταση. Για να ξεκινήσει η λειτουργία Remote Rev, ο χρήστης πρέπει να πατήσει ταυτόχρονα τα κουμπιά ξεκλειδώματος και κλειδώματος για τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα.

Ο κινητήρας θα ανεβάζει στροφές έως τις 2.000 σ.α.λ. για να σηματοδοτήσει ότι βρίσκεται τώρα σε λειτουργία απομακρυσμένης ανύψωσης στροφών. Στη συνέχεια, ο χρήστης θα μπορεί να αυξήσει τις σ.α.λ. έως και τις 5.000, όπου ο βρυχηθμός –ειδικά του 5λιτρου- είναι εντυπωσιακός. Η έβδομη γενιά Mustang θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2023.

Advertisement

Στην Ευρώπη το μοντέλο θα το δούμε περίπου δύο μήνες μετά. Οι τιμές στην αγορά των ΗΠΑ ξεκινούν από τα 29.200 ευρώ για το κουπέ με τετρακύλινδρο turbo 2,3 λίτρων. Σχεδόν δέκα χιλιάδες ευρώ περισσότερο θα κοστολογείται στις ΗΠΑ η έκδοση του μοντέλου με το V8 σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Saleen θα «πειράξει» (πολύ) τη Mustang
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο KTM 890 SMT (+video)
Η Ford Mustang είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο