Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πράγματι, τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Σου εξασφαλίζουν, όμως, ένα αυτοκίνητο με εκκωφαντικές επιδόσεις, premium αύρα και σαγηνευτικό ήχο. Δείτε 10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

«Όταν υπάρχουν λεφτά, όλα πάνε καλά», λένε κάποιες κακές γλώσσες. Για το πόσο ισχύει έχουμε πολλές ενστάσεις, καθώς ακόμα και όλος ο πλούτος του κόσμου δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα αρρωστήσουμε και σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει να ξεγελάσουμε τον αμείλικτο νόμο της ανθρώπινης φθοράς. Αγοράζει, όμως, πολυκύλινδρα τετράτροχα στολίδια που συναρπάζουν με τις επιδόσεις τους, σαγηνεύουν με τον ήχο τους και εντυπωσιάζουν με την πολυτέλειά τους… Και η ελληνική αγορά, πραγματικά, βρίθει από τέτοιες περιπτώσεις. Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά.

 *Σε κάποια από τα παρακάτω μοντέλα έχει συμπεριληφθεί η ακριβότερη έκδοση, ενώ έχουν μείνει εκτός λίστας εταιρείες όπως η Ferrari, η Lamborghini, η McLaren και η Bugatti.

1. Land Rover Defender V8 Carpathian Edition (110)
Τιμή: 208.400 ευρώ

Land Rover Defender V8

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες η Land Rover παρουσίασε το ισχυρότερο Defender που έχει κατασκευάσει. Ο λόγος για το “V8”, το οποίο, όπως μαρτυρά η ονομασία του φορά ένα 8κύλινδρο μοτέρ. Αυτό έχει χωρητικότητα 5,0 λτ., παράγει 525 PS και 625 Nm, ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 sec. Το αμάξωμα είναι φινιρισμένο σε Carpathian Grey, με την οροφή, την πίσω πόρτα και το καπό να υιοθετούν την απόχρωση Narvik Black. Στο εσωτερικό κοσμείται από καθίσματα με φινίρισμα Miko Suedecloth και Robustec ένθετα, τιμόνι από Alcantara και εντυπωσιακά φωτιζόμενες διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ.

2. Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC
Τιμή: 213.450 ευρώ

H Mercedes GLS δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως η “S-Class των SUV”, μιας και «παντρεύει» state-of-the-art τεχνολογίες, πολυτέλεια και ανυπέρβλητη θωράκιση στους επιβάτες. Όλα αυτά συναντώνται σε υπερθετικό βαθμό όταν «μπει» δίπλα στο όνομά της η λέξη… Maybach. «Φορά» έναν twin-turbo V8 4.000 κ.εκ. που παράγει 558 PS και 730 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση να «έρχεται» σε 4,8 sec. Τα καθίσματα φέρουν δερμάτινη επένδυση Nappa και ενσωματώνουν λειτουργία μασάζ, οι πίσω επιβάτες κάθονται σε… πολυθρόνες και εφοδιάζονται με τη δική τους οθόνη υψηλής ευκρίνειας, ενώ υπάρχει ψυγεία με χώρο για σαμπάνια. H Maybach GLS 600 ενσωματώνει τετρακίνηση και –προαιρετικά- πλήρως ενεργή ανάρτηση.

3. Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupe
Τιμή: 222.350 ευρώ

Advertisement

Συνεχίζουμε με ένα ακόμη SUV της μάρκας από τη Στουτγάρδη, αλλά αυτή τη φορά με το διακριτικό “AMG”. Ο λόγος για την GLE 63 S 4Matic+ με την καλλίγραμμη coupe σιλουέτα της που προσφέρει υπερυψωμένο δυναμισμό. Λαμβάνει κίνηση από τον 4.0 V8 twin-turbo, πλαισιωμένο με ήπια υβριδικό σύστημα 48-volt EQ Boost. Η απόδοση φτάνει τους 612 ίππους και τα 850 Nm ροπής, η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα την ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 sec, ενσωματώνεται ενεργή αερανάρτηση AMG Ride Control +, όπως και 7 προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+, Individual, Race, Trail και Sand). Ανάμεσα στα σχεδιαστικά highlight συναντάμε τετραπλή αποληξη της εξάτμισης και 22άρες μαύρες ζάντες.

4. BMW M8 Cabrio
Τιμή: 228.305 ευρώ

Advertisement

Η BMW M8 είναι η κορωνίδα των coupe των Βαυαρών και βασίζεται στη Σειρά 8 Coupe. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κάμπριο έκδοση που πέρα από αθλητικότητα προσδίδει και ένα αίσθημα ελευθερίας. Κάτω από το καπό εδρεύει ένας V8 των 4,4 λίτρων με δύο turbo που αποδίδει 600 PS και 750 Nm ροπής. H κάμπριο έκδοση χρειάζεται 3,3 sec για την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα, με την κίνηση να στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζουν επιβλητικές εισαγωγές αέρα, στα πλευρά ζάντες 20”, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί ο διαχύτης με τις 4 μπούκες της εξάτμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ: Τα 10 πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

5. BMW M5 CS
Tιμή: 253.200 ευρώ

Advertisement

Η νέα BMW M5 CS (Competition Sport) δεν είναι απλά ένα από τα πολλά γρήγορα αυτοκίνητα που φέρουν την υπογραφή της “M Division”, αλλά… το ισχυρότερο που έχει κατασκευάσει. Αδιάψευστος μάρτυρας ο βελτιστοποιημένος twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων που σταβλίζει 636 άλογα και αποδίδει 750 Nm ροπής. Το μοτέρ είναι συνδεδεμένο με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους δύο άξονες (με έμφαση στον πίσω) και επιτρέπει την ολοκλήρωση του 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 sec, την ίδια ώρα που η τελική φτάνει 306 χλμ./ώρα. Στην εξαιρετική ακρίβεια ελέγχου της M5 CS συμβάλλουν –μεταξύ άλλων- το χαμηλότερο ύψος (κατά 7 χλστ.) της ανάρτησης, οι νέες ρυθμίσεις σκληρότητας των ελατηρίων, το βελτιστοποιημένο πλαίσιο, αλλά και οι 20άρες ζάντες με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Το βάρος του αμαξώματος είναι μειωμένο κατά 70 kg και έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος.

6. Mercedes-AMG GT R (coupe)
Τιμή: 257.100 ευρώ

Η σκληροπυρηνική έκδοση της GT παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016, με την πλειονότητα των διαδικασιών εξέλιξής της να διενεργούνται στην «Πράσινη Κόλαση». Τροφοδοτείται από 4λιτρο V8 twin-turbo ο οποίος παράγει 585 PS στις 6250 rpm και 700 Nm μόλις από τις 1.900 rpm. Προτού η AMG GT R καταλαγιάσει στα 318 χλμ./ώρα, έχει επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 sec. Ήταν το πρώτο μοντέλο της AMG που επωφελείτο από ενεργή τετραδιεύθυνση, ενσωματώνει ενεργά αεροβοηθήματα, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 9 σταδίων και «κάθεται» πάνω σε σφυρήλατες ζάντες 10 ακτινών με ελαστικά Michelin Sport Cup. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για την ευμεγέθη… χαμηλωμένη μουσούδα της που παραπέμπει σε πρόσωπο καρχαρία, τις ογκώδεις εισαγωγές αέρα, τον πίσω διαχύτη και την πληθωρική αεροτομή.

7. Mercedes-AMG G 63
Τιμη: 279.600 ευρώ

Τελειωμό δεν έχουν τα μοντέλα της… Merc από τη λίστα, με την AMG G63 να είναι αδύνατο να απουσιάζει. Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο 8κυλινδρος 4.0 λτ. biturbo που παράγει 585 PS και 850 Nm ροπής και χαρίζει επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 sec. Το μοτέρ πλαισιώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (το 60% στον πίσω άξονα) και 3 μπλοκέ διαφορικά. Το σύστημα ανάρτησης AMG RIDE Control περιλαμβάνει ενεργά αμορτισέρ (ελέγχουν την απόσβεση ξεχωριστά σε κάθε τροχό), υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης, ενώ για πρώτη φορά ο μπροστινός άξονας έχει διπλά ψαλίδια (πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω).

8. Audi R8 Coupe V10 performance quattro S tronic
Τιμή: 305.800 ευρώ

Για το Audi R8 τι να πρωτοπούμε; Ειδικά όταν μας συστήνεται στην ισχυρότερη έκδοση του, Performance. Το απαστράπτον μοντέλο αντλεί κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λιτρων που αποδίδει 620 PS και 580 Nm ροπής, η τελική αγγίζει τα 331 χλμ., ενώ τα πρώτα 100 χλμ./ώρα «έρχονται» σε 3,2 sec. Το «θηρίο» της Audi απολαμβάνει ένα βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση, επανασχεδιασμένη ανάρτηση και εφοδιάζεται με το προφίλ οδήγησης “Performance”, το οποίο εκτοξεύει τις επιδόσεις. Σχεδιαστικά, ντύνεται με πιο επιθετική μάσκα, ανασχεδιασμένο μπροστινό splitter, πιο επιβλητικό πίσω διαχύτη, ζάντες 20 ιντσών, χρώμα αμαξώματος σε ματ τιτάνιο, ενώ όμορφη πινελιά συνιστά η μεγάλη ποικιλία μαύρων γυαλιστερών στοιχείων.

9. Porsche 911 Turbo S Cabriolet
Τιμή: 367.500 ευρώ

Η νέα γενιά της κορυφαίας εκδοχής του εμβληματικού 2θυρου μοντέλου της Porsche με την αντισυμβατική σχεδίαση τροφοδοτείται από έναν νέο εξακύλινδρο twin-turbo των 3,8 λίτρων, με την απόδοση να φτάνει τα 650 PS και τα 800 Nm ροπής. Η νέα Porsche 911 Turbo S, ξεχωρίζει για τις εξωφρενικές της επιδόσεις της, με αδιάψευστο μάρτυρα τα 0-100 και 0-200 χλμ./ώρα που «έρχονται» σε 2,7 και 8,9 sec αντίστοιχα, όπως και τα 330 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Η 911 Turbo S, που διατίθεται και σε έκδοση κάμπριο, ενσωματώνει ακριβέστερα ελεγχόμενα αμορτισέρ, σύστημα τετραδιεύθυνσης, πίσω πτέρυγα δύο σταδίων, τέσσερις εισαγωγές αέρα για το μοτέρ, ενώ διατίθεται προαιρετικά με “sport chassis” που μειώνει περαιτέρω το ύψος της ανάρτησης κατά 10 mm.

10. Range Rover 565PS SV Autobiography LWB
Τιμή: 383.500 ευρώ

Στη κορυφή της… λιτής λίστας μας φιγουράρει η ισχυρότερη έκδοση του δημοφιλούς Range Rover, που φέρει την κωδική ονομασία “Autobiography LWB” και διατίθεται στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας 8κύλινδρος supercharged των 5.0 λίτρων που αποδίδει 565 PS και 700 Nm ροπής και πλαισιώνεται από ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,4 sec. Πρόκειται για από τα πιο πολυτελή οχήματα παγκοσμίως, με premium υλικά στο εσωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία δερμάτινων ultra-comfort καθισμάτων σε μοτίβο Diamond Quilted, ψυγείου και οθόνών για τους πίσω επιβάτες και ενός πλήρως προσαρμόσιμου πίσω υποβραχιόνιου. Εξωτερικά –μεταξύ άλλων- συναντώνται ζάντες 22”, πολλά χρωμιωμένα στοιχεία, σκουρόχρωμες επιγραφές “Range Rover” σε μάσκα και πίσω θύρα, ενώ διατίθεται και μια ιδιαίτερη χρωματική παλέτα, με κορυφαίες επιλογές τα Santorini Black, Aruba και Eiger Grey.


Διαβάστε επίσης:
Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας
Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι