Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Rover Defender V8: Το ισχυρότερο στα χρονικά (video)

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Defender V8: Το ισχυρότερο στα χρονικά (video)

ΝΕΑ

Land Rover Defender V8: Το ισχυρότερο στα χρονικά (video)

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία εξόπλισε το δημοφιλές μοντέλο της με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8, ο οποίος το μετατρέπει στο ισχυρότερο Defender που έχει κατασκευαστεί.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του ισχυρότερου Defender που έχει κατασκευάσει προχώρησε η Land Rover, ενώ διεύρυνε την γκάμα του μοντέλου με νέες εκδόσεις, προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού και αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα.

Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε το νέο Defender V8, το οποίο, όπως μαρτυρά η ονομασία του, τροφοδοτείται από έναν 8κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 5.0 λίτρων. Το μοτέρ παράγει 525 άλογα και 625 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,2 sec, ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 240 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τις επιδόσεις του, το Land Rover V8 διακρίνεται για τη δυναμική του συμπεριφορά όπως και την αυτοπεποίθηση που εμπνέει κάτω από οποιαδήποτε οδηγική συνθήκη. Ο λόγος έγκειται στην ύπαρξη -μεταξύ άλλων- πιο «σφιχτής» ρύθμισης της ανάρτησης, νέου ηλεκτρονικού ενεργού πίσω διαφορικού και την προσθήκη του νέου προγράμματος οδήγησης “Dynamic” στο σύστημα Terrain Response.

Επιπροσθέτως, έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερης διαμέτρου και συμπαγείς αντιστρεπτικές δοκοί, δισκόφρενα 20 ιντσών με δαγκάνες σε μπλε χρώμα, ενώ συναντάται και μονάδα ελέγχου της γωνίας περιστροφής.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το Defender V8 είναι αναγνωρίσιμο δια ειδικών λογότυπων, ζαντών αλουμινίου 22” με Satin Dark Grey φινίρισμα, με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία χρώματα (Carpathian Grey, Yulong White και Santorini Black).

Κορυφαία έκδοση: Carpathian Edition

Advertisement

Το Land Rover V8 διατίθεται και στην έκδοση Carpathian Edition, η οποία τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας. Αυτή κοσμείται από λογότυπα V8 Carpathian Edition, κρίκους ρυμούλκησης, αλλά και μια ανακυκλώσιμη μεμβράνη (Satin Protective Film) που χαρίζει στο μοντέλο μια μοντέρνα ημι-ματ εμφάνιση, αλλά και προστασία από γρατσουνιές.

Ακόμη, η μάρκα αντικαθιστά την έκδοση First Edition με μια νέα υπό την ονομασία XS Edition. Η εν λόγω έκδοση ξεχωρίζει από τα πλευρικά προστατευτικά, τις ζάντες αλουμινίου 20”, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζουν θερμαινόμενα ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία μνήμης και φινίρισμα σε Grained Leather. Ακόμη, διατίθενται προβολείς Matrix LED με φώτα DLR όπως και το προηγμένο σύστημα Pivi Pro infotainment με ηχοσύστημα Meridian 10-ηχείων. Το σύστημα πολυμέσων φέρει μεγαλύτερη (προαιρετική) οθόνη αφής 11,4 ιντσών, ενισχυμένη λειτουργικότητα και τεχνολογία αυτοεκμάθησης.

Advertisement

Τέλος, προσφέρονται και τρία νέα πακέτα αισθητικής αναβάθμισης Bright Pack, Extended Bright Pack και Extended Black Pack τα οποία παρέχουν περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Πάρτε μια γεύση του νέο Land Rover Defender V8 μέσω του βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:
Στα σκαριά μία pickup έκδοση του νέου Land Rover Defender
Αυτό είναι το μέλλον της Jaguar Land Rover
Land Rover Discovery PHEV: Mε 309 άλογα & 2 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)