Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εργοστάσιο από τη BMW στη Βραζιλία

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εργοστάσιο από τη BMW στη Βραζιλία

ΝΕΑ

Εργοστάσιο από τη BMW στη Βραζιλία

ΝΕΑ

Η Fiat και η Volkswagen κυριαρχούν στην αγορά της Βραζιλίας εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς. Ανάμεσά τους και η BMW, τα στελέχη της οποίας έχουν διαπιστώσει τις προοπτικές κατάκτησης ενός σημαντικού μεριδίου στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Προς αυτή την κατεύθυνση, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός εργοστασίου στη Βραζιλία, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2014. Η δυνατότητα παραγωγής υπολογίζεται στις 30.000 μονάδες ετησίως, ενώ θα απασχολούνται περισσότερα από 1.000 άτομα. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και η τοποθεσία που έχει επιλεγεί βρίσκεται στην επαρχία Τζόινβιλ της Σάντα Καταρίνα.

Μάλιστα, ο Ίαν Ρόμπερτσον, μέλος του ΔΣ της BMW συναντήθηκε με την Πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ πριν από λίγες ημέρες. «Η Βραζιλία έχει μία αγορά με τεράστιες προοπτικές για εμάς. Το νέο εργοστάσιο θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε μία ισορροπημένη κατανομή των πωλήσεων μας σε Ευρώπη Ασία και Αμερική. Ο Όμιλος BMW εφαρμόζει τη στρατηγική “η παραγωγή ακολουθεί τις τάσεις των αγορών”, η οποία αποδείχθηκε επιτυχής στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία», σχολίασε ο Ρόμπερτσον.

Απομένουν τα τυπικά, δηλαδή η πρόταση για την κατασκευή του εργοστασίου της BMW να εγκριθεί από την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Το 2011, οι πωλήσεις του Ομίλου BMW στη χώρα της λατινικής Αμερικής έφθασαν τις 15.214 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 54%.[nggallery id=840]

Advertisement
Advertisement

 

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!