Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Batur Convertible: Όνειρο θερινής νυκτός

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Batur Convertible: Όνειρο θερινής νυκτός

ΝΕΑ

Bentley Batur Convertible: Όνειρο θερινής νυκτός

ΝΕΑ

Η ανοιχτή Bentley Batur είναι πλέον η πιο ακριβή Bentley παραγωγής και θα κατασκευαστεί μόλις σε 16 μονάδες. Όσο για την τιμή, υπολογίστε αρκετά πάνω από τα 2 εκ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα της Bentley γνωρίζουμε ότι είναι σπάνια, ακριβά και πολύ ιδιαίτερα κυρίως όσον αφορά την πολυτέλεια και τις επιδόσεις. Αν κοιτάξει όμως κάποιος τον τιμοκατάλογο της εταιρείας θα διαπιστώσει ότι το πιο ακριβό της μοντέλο είναι η καινούρια Batur Convertible την οποία επιμελήθηκε το τμήμα εξατομίκευσης Bentley Mulliner.

Το εκρηκτικό αυτό μοντέλο βρίθει πολυτέλειας και είναι εμπνευσμένο από την Bacalar, ακολουθώντας μια λογική σχεδιασμού coupe, αλλά χωρίς την οροφή.

Είναι αυστηρά διθέσιο και κάτω από το καπό συναντάμε τον W12 κινητήρα 6,0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια των δύο τούρμπο αποδίδει 740 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα σταματήσει να παράγεται το καλοκαίρι του 2024.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις αυτές αναμένονται συναρπαστικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που θα κάνει την Batur cabrio να ξεχωρίζει είναι ότι καμία από τις 16 που θα κατασκευαστούν δε θα μοιάζει με κάποια άλλη.

Η Mulliner υπόσχεται στους πελάτες ότι το μοναδικό όριο στην επιλογή χρωμάτων και υλικών θα είναι η φαντασία τους.

Advertisement

Κάθε επιφάνεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα μπορεί να χρωματιστεί όπως θέλει ο πελάτης, ενώ τα υλικά θα τα επιλέξει εκείνος.

Ακόμα και γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι προτείνει η Bentley για να αποκτήσει τη μοναδικότητα που πρέπει η κάθε Batur.

Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το εσωτερικό της αναδιπλούμενης οροφής θα μπορεί να διακοσμηθεί με αξεσουάρ σχεδιασμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Πάμε τώρα και στην τιμή της πιο ακριβής Bentley. Η σπάνια Batur (μόλις 16 θα κατασκευαστούν) ξεκινάει από τις 2,3 εκατομμύρια ευρώ με την τιμή να μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερα ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξει ο πελάτης.