Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητά εξηγήσεις για την Andretti

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητά εξηγήσεις για την Andretti

FORMULA 1

F1: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητά εξηγήσεις για την Andretti

FORMULA 1

Το σίριαλ με την συμμετοχή ή μη της Andretti στο πρωτάθλημα της F1 έχει ένα νέο επεισόδιο. Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζιμ Τζόρνταν έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίον η F1 και η Liberty Media μπλόκαραν την είσοδο της Andretti στο πρωτάθλημα από το 2025.

Υπενθυμίζουμε ότι η Andretti είχε πάρει το πράσινο φως από την FIA από το 2023. Οι Αμερικανοί είχαν συμπράξει, μάλιστα, με την Cadillac η οποία θα προμήθευε τις PU, αγοράζοντάς τες από την Renault. Ωστόσο η συμμετοχή της Andretti-Cadillac έπρεπε να γίνει αποδεκτή και από την F1. Ήτοι τις δέκα ομάδες του πρωταθλήματος και την ιδιοκτήτρια των εμπορικών του δικαιωμάτων, Liberty Media.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με μάλλον αστείο τρόπο η F1 δεν σύναψε τελικά εμπορική συμφωνία με την Andretti. Παρά την άρνηση της F1, όμως, ο οργανισμός του Μάικλ Αντρέτι συνεχίζει να προετοιμάζεται κανονικά για μελλοντική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η Andretti έχει αποκτήσει και έναν νέο σύμμαχο στον αγώνα της. Αυτός δεν είναι άλλος από ένα τμήμα της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ. Πριν μία εβδομάδα, δωδεκαμελής διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου είχε αποστείλει ερώτηση προς την F1 και την Liberty Media για τους λόγους αποκλεισμού της Andretti.

Αυτήν την εβδομάδα ο προαναφερθείς πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ απέστειλε προς τους Γκρεγκ Μάφεϊ (επικεφαλής της Liberty) και Στέφανο Ντομενικάλι (CEO της F1) παρόμοια επιστολή.

Να σημειώσουμε ότι έρευνα για την Liberty Media διενεργείται και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τον τρόπο διάθεσης εισιτηρίων μέσω των θυγατρικών της LibertyLive και LiveNation.