Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2022

Hyundai Ioniq 5: Μοναδικό στιλ και εντυπωσιακή σχεδίαση

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Ioniq 5: Μοναδικό στιλ και εντυπωσιακή σχεδίαση

HYUNDAI 2022

Hyundai Ioniq 5: Μοναδικό στιλ και εντυπωσιακή σχεδίαση

HYUNDAI 2022

Η Hyundai με το νέο Ioniq 5 μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, σχεδιάζοντας ένα αυτοκίνητο που σηματοδοτεί μία νέα διάσταση στο design για το σύγχρονο lifestyle της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Αλλάζοντας εντελώς σελίδα στην μέχρι τώρα πορεία της, η Hyundai μπαίνει με ορμή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, κάνοντας αρχή με ένα άκρως εντυπωσιακό όσο και καινοτόμο αυτοκίνητο. Το νέο Ioniq 5 συγκεντρώνει επάνω του όχι μόνο την τελευταία λέξη των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών, αλλά και ένα εκπληκτικής έμπνευσης και εκτέλεσης design, το οποίο είναι βαθιά μοντέρνο και απόλυτα λειτουργικό.

Βασισμένο πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP, η Hyundai έδωσε την δυνατότητα στους σχεδιαστές της να προσεγγίσουν τη νέα εποχή με ένα πνεύμα ελευθερίας και δημιουργικότητας, σχεδιάζοντας εντελώς νέες φόρμες και γραμμές, ανοίγοντας μία νέα εντελώς εποχή στην αισθητική της κατηγορίας των premium μεσαίων SUV.

Advertisement
Advertisement

O μοναδικός εξωτερικός σχεδιασμός του Ioniq 5 χαρακτηρίζεται από καθαρές και έντονες γραμμές, δημιουργώντας μια κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Οι επιφάνειες και τα σχήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της κορεάτικης εταιρίας του προσδίδουν μία πολύ φουτουριστική εμφάνιση με έντονο το γεωμετρικό στοιχείο.

Από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι τα προηγμένα φωτιστικά σώματα Parametric Pixel μπροστά και πίσω. Τα φώτα αυτά πέρα από την εξαιρετική τους απόδοση είναι και ένα σαφές σχεδιαστικό στοιχείο με το οποίο η Hyundai δείχνει την απόφασή της να φέρει ένα εντελώς νέο design στα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement

Η προοδευτική σχεδίαση του Ιoniq 5 αντιπροσωπεύει μια απομάκρυνση της Hyundai από τις μέχρι τώρα σχεδιαστικές της προσεγγίσεις, έχοντας και ως σημείο αναφοράς το Pony, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρίας.

Με αυτόν τον τρόπο η Hyundai συνδέει το παρελθόν με το μέλλοντος, δημιουργώντας την σχεδιαστική γλώσσα της νέας εποχής η οποία θα εφαρμοστεί και στα νέα μοντέλα της σειράς Ιoniq που θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Το σχέδιο του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από τις υπέροχες αναλογίες αλλά και τις καινοτόμες σχεδιαστικές αντιλήψεις, όπως για παράδειγμα το εμπρός καπό το οποίο μειώνει στο ελάχιστο την αεροδυναμική αντίσταση.

Η σχεδίαση το εμπρός προφυλακτήρα σε σχήμα V τονίζει τον δυναμισμό του σχεδίου, ενώ τα πολύ ιδιαίτερα φώτα ημέρας προσθέτουν μία “ψηφιακή” υπογραφή σε ένα συνολικά μοντέρνο και φουτουριστικό σχέδιο.

Advertisement

Στο πλάι τις εντυπώσεις κερδίζουν οι αναδιπλούμενες χειρολαβές των θυρών, οι οποίες έχουν αυτόματη λειτουργία και συμβάλλουν στην αεροδυναμική απόδοση του σχεδίου.

Οι γραμμές της οροφής και η κλίση της τρίτης κολόνας προσθέτουν μία επιβλητική παρουσία στον δρόμο, προσδίδοντας και έναν σπορτίφ χαρακτήρα και ένα άμεσα αναγνωρίσιμο σχήμα από απόσταση.

Το εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου ενοποιείται στις πόρτες του, προσφέροντας ένα ακόμη δείγμα του σχεδιασμού «Parametric Dynamics» της Hyundai που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ολοκαίνουριο Tucson.

Οι τροχοί είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιούν την αεροδυναμική και να ελαχιστοποιούν τις απώλειες. Η εντυπωσιακή σχεδίασή τους συνδυάζεται με την διάμετρο των 20 ιντσών, τις μεγαλύτερες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε ένα ηλεκτρικό Hyundai.

Η σχεδίαση ακολουθεί την λογική των σύγχρονων crossover αν και με πολλά καινοτόμα στοιχεία και μία σαφώς ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Με μήκος 4.635 mm, πλάτος 1.890 mm και ύψος 1.605 mm και μεταξόνιο 3.000 mm, το Ioniq 5 εκμεταλλεύεται στο έπακρο την σύγχρονη πλατφόρμα E-GMP, δημιουργώντας την αίσθηση ενός αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το νέο Ioniq 5 θα διατίθεται σε 9 διαφορετικά χρώματα, με μοντέρνες αποχρώσεις και “φυσική” αίσθηση η οποία θα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο στον οικολογικό χαρακτήρα της ηλεκτροκίνησης.

Συνοψίζοντας, το Ioniq 5 αντιπροσωπεύει τη νέα σχεδιαστική αντίληψη της Hyundai για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με πρωτοποριακές γραμμές, εξαιρετική αισθητική και high-tech λεπτομέρειες, το Ioniq 5 αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά αυτοκίνητα της σημερινής αυτοκινητοβιομηχανίας, και ένα όχημα που θα αφήσει το στίγμα του στις επερχόμενες εξελίξεις των ηλεκτρικών premium SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Σουηδικό σπίτι του Hyundai Ioniq 5
O Spider-Man μέσα στο Hyundai Ioniq 5 (video)

Το Hyundai Ioniq 5 με μεγαλύτερη μπαταρία