Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Παρουσίασε την FW46

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Παρουσίασε την FW46

FORMULA 1

Williams: Παρουσίασε την FW46

FORMULA 1

Η Williams έγινε η δεύτερη ομάδα που παρουσιάζει το μονοθέσιο της για το 2024. Πιο συγκεκριμένα παρουσίασε τον χρωματισμό της FW46 .

Advertisement
Advertisement

Η ιστορική ομάδα από το Γκρόουβ μπαίνει στη νέα σεζόν αισιοδοξώντας για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με το 2023. Με στόχο να ανέβει ψηλότερα και από την 7η θέση, η Williams αποκάλυψε το απόγευμα της Δευτέρας (5/2) τον «μονομάχο» της για το 2024, την FW46.

H ιαπωνική εταιρεία Komatsu (κατασκευές, ορυχεία) θα είναι ο βασικός χορηγός της βρετανικής ομάδας φέτος και για αυτό φιγουράρει έντονα πάνω στο νέο μονοθέσιο.

Όσον αφορά τον χρωματισμό της FW46, το παραδοσιακό μπλε της Williams κυριαρχεί φυσικά, αλλά βλέπουμε πως προτίμησαν να προσθέσουν περισσότερες λεπτομέρειες απόχρωσης σκούρου μπλε συγκριτικά με το πιο ανοιχτό που είδαμε πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Οι κόκκινες-άσπρες λεπτές γραμμές ξεχωρίζουν επίσης στην εμπρός αεροτομή, αφού είναι παραπομπή απευθείας στη δεκαετία του ’80 και τις επιτυχίες της ομάδας. Το μότο της παρουσίασης ήταν το «History in the making».

Με μακροπρόθεσμο στόχο τις νίκες

Advertisement

Η διαφορά στην απόδοση της περσινής FW45 σε σχέση με την FW44 ήταν αισθητή σχεδόν από την αρχή της χρονιάς. Χάρη και στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Άλμπον -ο οποίος έκανε αρκετά συχνές επισκέψεις σε Q3- η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών από 10η που ήταν το 2022.

Τα εύσημα, φυσικά, δεν πηγαίνουν μόνο στον Άλμπον αλλά σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας και στον επικεφαλής της Τζέιμς Βόουλς. Ο Βρετανός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πήγε στην Williams για να κάνει το… αγροτικό του αλλά για να κερδίσει με αυτήν.

Advertisement

Ασφαλώς αυτή είναι μία αρκετά φιλόδοξη δήλωση. Ωστόσο έχουμε δει και πιο περίεργα πράγματα να συμβαίνουν. Για την ώρα η ομάδα είναι σε ανοδική τροχιά. Οπωσδήποτε οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες φέτος.

Εξάλλου όσο πλησιάζει κανείς στο μέσο της κατάταξης τόσο εντονότερος γίνεται και ο ανταγωνισμός. Ωστόσο οι άνθρωποι της Williams δείχνουν έτοιμοι να αναλάβουν και αυτήν την πρόκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σάρτζεντ: Στην Williams και το 2024
Williams: Με PU της Mercedes μέχρι και το 2030
Haas: Παρουσίασε το μονοθέσιο του 2024 (+video)