Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Με 25 αγώνες το 2024;

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Με 25 αγώνες το 2024;

FORMULA 1

F1: Με 25 αγώνες το 2024;

FORMULA 1

Σύμφωνα με φήμες είναι εξαιρετικά πιθανή η επέκταση του καλεντάρι για το 2024. Ακόμη και εάν πρέπει να αλλάξουν την συμφωνία ομόνοιας.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία αυτή καθορίζει τον μέγιστο αριθμό αγώνων στους 24 ανά σεζόν. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση στους 25 εφόσον υπάρξει συμφωνία με τις ομάδες.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν φήμες για ένα προσχέδιο που απέστειλε ο CEO του σπορ, Stefano Domenicali προς τις ομάδες. Με αυτό η F1 προτείνει αύξηση στον αριθμό των αγώνων για το 2024. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για φέτος το πρόγραμμα περιείχε 24 Grand Prix. Ωστόσο λόγω της ακύρωσης εκείνου της Κίνας, ο αριθμός έπεσε στα 23.

Advertisement
Advertisement

Και πάλι, όμως, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του σπορ. Πολλοί από τους επικεφαλής των ομάδων δηλώνουν ότι η αύξηση αυτή των αγώνων έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια τους. Ίσως και τους ίδιους.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος σε αυτό. Ο Domenicali δηλώνει ότι ο αριθμός των χωρών που επιθυμούν να φιλοξενήσουν ένα GP υπερβαίνει τις διαθέσιμες θέσεις. Η Κίνα θα επανέλθει του χρόνου. Επιπλέον είναι σχεδόν βέβαιη και η παρουσία του GP της Νοτίου Αφρικής. Κάπως έτσι φτάσαμε τους 25 αγώνες ενώ υπάρχουν και άλλες χώρες που περιμένουν στην ουρά.

Advertisement

Το δίλημμα είναι προφανές. Η F1 θα πρέπει να κόψει κάποιον αγώνα ή να αυξήσει τον αριθμό των GP. Σε σύγκριση με άλλες σειρές η F1 έχει όντως λιγότερους αγώνες. Στα NASCAR η σεζόν διαρκεί για 36 αγώνες, ωστόσο η διάρθρωση είναι διαφορετική από τα τριήμερα της F1.

Μία λύση θα ήταν η κατάργηση των δοκιμών της Παρασκευής. Έτσι, οι ομάδες θα υποστήριζαν την επέκταση του προγράμματος. Οι φίλοι του σπορ, όμως;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ο Massa μπορεί να κινηθεί δικαστικά για το πρωτάθλημα του 2008
F1: Σχέδιο για πίστα εγκρίθηκε στο New Jersey
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull