Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

FORMULA 1

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

FORMULA 1

Το ολλανδικό GP θα παραμείνει στο πρόγραμμα της Formula 1 μέχρι και το 2025. Ανακοινώθηκα τα 6 Grand Prix του 2023 στα οποία θα διεξαχθούν αγώνες Sprint.

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 θα συνεχίσει να τρέχει στο Zanvoort για ακόμη 3 χρόνια. Οι υπεύθυνοι της πίστας υπέγραψαν επέκταση της συμφωνίας τους με το σπορ, η οποία φτάνει μέχρι και το 2025. Ωστόσο, το μέλλον του ολλανδικού GP μόνο εξασφαλισμένο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Ο λόγος είναι η μικρή χρονική διάρκεια της επέκτασης που υπογράφηκε. Σε σύγκριση με τα συμβόλαια που έχει η F1 με άλλες πίστες -όπως εκείνες στη Μέση Ανατολή- αυτό του Zandvoort θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά σύντομο. Παρά το ότι ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος από οργανωτικής απόψεως κατά τις τελευταίες δύο εκδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Το ολλανδικό GP ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επιστρέψει στο καλεντάρι το 2020. Όμως, λόγω της πανδημίας του covid-19, ο πρώτος αγώνας έπειτα από το 1985, διεξήχθη μόλις πέρσι. Η αρχική συμφωνία της πίστας με την F1 ήταν τετραετής και έληγε το 2023.

Έτσι, με την εξέλιξη αυτή, οι Ολλανδοί εξασφάλισαν ότι θα μπορούν να βλέπουν για δύο επιπλέον χρόνια να βλέπουν τον Max Verstappen να αγωνίζεται εντός έδρας. Ο Ολλανδός έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες που έχουν λάβει χώρα στο Zandvoort από το 2021.

Ανακοινώθηκαν τα Sprint του 2023

Όμως, χθες έγινε και μία άλλη ανακοίνωση από την Formula 1. Αφορά στην σεζόν του 2023 και στις πίστες οι οποίες θα φιλοξενήσουν αγώνα Sprint. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2023 οι αγώνες μικρής διάρκειας του Σαββάτου θα είναι 6 και όχι 3 όπως τα δύο τελευταία χρόνια.

Advertisement

Οι πίστες, λοιπόν, στις οποίες θα έχουμε αγώνα Sprint το 2023 είναι: Το σιρκουί πόλης του Baku στο Αζερμπαϊτζάν, το Red Bull Ring στην Αυστρία, το Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, η Lusail στο Κατάρ, το COTA στο Τέξας και το Interlagos στην Βραζιλία.

Advertisement

Από τις πίστες αυτές μόνο η Βραζιλία και η Αυστρία έχουν φιλοξενήσει Sprint αγώνα στο παρελθόν. Στο Interlagos, μάλιστα, έχουν διεξαχθεί αγώνες Sprint και τις δύο χρονιές στις οποίες καθιερώθηκε η διαδικασία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή του Baku για αγώνα sprint. Η φύση του σιρκουί προμηνύει, ίσως, έναν αγώνα με πολλά απρόοπτα.

portimao20-rd12-pirelli-b1000x600

Τέλος, υπάρχει και έντονη φημολογία σχετικά με τον τρόπο αντικατάστασης του κινεζικού GP για το 2023. Οι υπεύθυνοι της πορτογαλικής πίστας του Portimao φέρνονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν την κενή ημερομηνία στο πρόγραμμα. Η F1 έχει τρέξει στην Πορτογαλία το 2020 και το 2021, λόγω των επιπλοκών στο πρόγραμμα από τον covid-19.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto
Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!
Mercedes: Οδός Niki Lauda (+video)