Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

FORMULA 1

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

FORMULA 1

Την απορία του για τις επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις του με τον Lewis Hamilton εξέφρασε ο Max Verstappen σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Advertisement
Advertisement

Η μάχη των δύο οδηγών για το πρωτάθλημα του 2021 είχε καθηλώσει το κοινό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ που δύο διεκδικητές τίτλου είχαν τόσες πολλές μονομαχίες στην πίστα. Πολλές από αυτές, μάλιστα, δεν κύλησαν αναίμακτα.

Οι συγκρούσεις τους σε Silverstone και Monza πέρσι έχουν χαραχθεί στη μνήμη κάθε φίλου της F1. Προσθέστε σε αυτές και τις μικρές επαφές σε αρκετούς άλλους αγώνες και θα καταλάβετε γιατί κάθε φορά που οι Hamilton-Verstappen βρίσκονται κοντά στη διάρκεια ενός αγώνα η αδρεναλίνη αυξάνεται κατακόρυφα. Αναμφίβολα μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Φέτος μπορεί να μην μονομάχησαν μεταξύ τους για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, όταν βρέθηκαν να μονομαχούν επί ίσοις όροις στο Interlagos είχαμε και πάλι πυροτεχνήματα. Επαφή στα Senna Esses ενώ ο Verstappen προσπαθούσε να πάρει την θέση του Hamilton στην πρώτη επανεκκίνηση.

Χάσμα γενέων;

Η συχνότητα, όμως, με την οποίαν συγκρούονται οι δύο αυτοί οδηγοί προβληματίζει τον Verstappen. «Όλες οι μονομαχίες που έχω δώσει με άλλους οδηγούς φέτος ήταν σκληρές αλλά με κανέναν τους δεν ήρθα σε επαφή. Για κάποιον λόγο ήταν διαφορετικά με τον Lewis. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί» δήλωσε ο πρωταθλητής του 2022.

Advertisement

Ο Verstappen συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί να παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας. «Ίσως με τους πιο νέους οδηγούς καταλαβαινόμαστε καλύτερα. Και πάλι όμως είναι περίεργο» συμπλήρωσε. Ο Ολλανδός έφερε ως παράδειγμα τις μάχες που είχε με τον Leclerc φέτος, αλλά και με τον Russell στο sprint του Interlagos. «Η μάχη μας με τον George ήταν φανταστική. Προσπάθησα να κάνω κάτι αντίστοιχο με τον Lewis στον κυρίως αγώνα. Δεν λειτούργησε, όμως, δυστυχώς» σημείωσε ο Verstappen.

Advertisement

Τέλος, ο οδηγός της Red Bull ξεκαθάρισε ότι όσα λέει δεν θα έπρεπε να εκληφθούν ως κριτική στον Hamilton. «Πρέπει να είμαι προσεχτικός στην διατύπωσή μου. Στην Αγγλία μπορούν πολύ εύκολα να εκλάβουν αυτά που λέω ως κριτική. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου» υπογράμμισε ο Max.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!
Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!
Ferrari: Απαγόρευση συμμετοχής σε συμβούλιο για τις PU του 2026!