Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Απαγόρευση συμμετοχής σε συμβούλιο για τις PU του 2026!

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Απαγόρευση συμμετοχής σε συμβούλιο για τις PU του 2026!

FORMULA 1

Ferrari: Απαγόρευση συμμετοχής σε συμβούλιο για τις PU του 2026!

FORMULA 1

Το πολιτικό παιχνίδι σχετικά με την φόρμουλα των PU του 2026 συνεχίζεται. Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ ήταν ο αποκλεισμός της Ferrari από πρόσφατη συνεδρίαση για το θέμα.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Ferrari δεν έχει υπογράψει ακόμη τους κανονισμούς για τις PU του 2026 παρά το ότι είχε συμμετάσχει από την αρχή στις διαπραγματεύσεις. Το πρόβλημα για την Scuderia είναι το καθεστώς νεοεισερχόμενου που έχει αποφασιστεί για την Red Bull Powertrains.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι άνθρωποι της Ferrari θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ισχύσει. Λόγος είναι η τεχνική συνεργασία που είχε η Red Bull με την Honda. Μία τεχνική συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του 2025. Οι της Ferrari θεωρούν ότι η ομάδα από το Milton Keynes είχε πρόσβαση στην πνευματική ιδιοκτησία της Honda κατά την αρχή της τρέχουσας σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Τόσο η Red Bull όσο και η Honda αρνούνται ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Οι Horner και Marko έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι μόλις αποφασίστηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, κάθε «ευαίσθητη» πληροφορία επεστράφη στην Ιαπωνία. Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την Red Bull, η Powertrains δεν είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Honda.

Οι διαβεβαιώσεις της Red Bull φαίνεται ότι έπεισαν την FIA. Όχι, όμως, την Ferrari. Οι Ιταλοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι η RB Powertrains δεν θα έχει στη διάθεσή της περισσότερο χρόνο και χρήμα για την εξέλιξη των νέων PU. Έτσι, δεν έχουν υπογράψει ακόμη δήλωση συμμετοχής.

Αποκλεισμός από την επιτροπή

Advertisement

Από την άλλη φαίνεται πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν υποστηρίζουν την Ferrari σε αυτήν της την προσπάθεια. Έτσι, όπως έγινε γνωστό στον ολλανδικό τύπο, απαγορεύτηκε η είσοδος εκπροσώπου της Scuderia σε πρόσφατη συνεδρίαση επιτροπής για τις νέες PU.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες. Σε αυτήν συμμετείχαν οι RB Powertrains, Mercedes AMG HPP, Alpine SAS, Honda RC και Audi FR. Οι πέντε αυτές ομάδες έχουν όλες υπογράψει το συμφωνητικό για τις νέες PU και έχουν δηλώσει επίσημα συμμετοχή στο πρωτάθλημα το 2026.

Advertisement

Κατά συνέπεια, δεν δέχτηκαν συμμετοχή της Ferrari στην συνεδρίασή τους μέχρι η Scuderia να υπογράψει και εκείνη. Η Ferrari δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Μένει να φανεί εάν το σίριαλ αυτό θα έχει συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!
Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!
F1: Πόσα χρήματα έβγαλε ο κάθε οδηγός;

Advertisement