Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Βρίσκομαι στο στόχαστρο! (+video)

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hamilton: Βρίσκομαι στο στόχαστρο! (+video)

FORMULA 1

Hamilton: Βρίσκομαι στο στόχαστρο! (+video)

FORMULA 1

Η επαφή των Hamilton-Verstappen στο Interlagos δεν ήταν η πρώτη και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία. Ο Lewis υποστήριξε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του Max λόγω της επιτυχίας του στην F1.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία η σύγκρουση των δύο οδηγών στο S του Senna μετά από το πρώτο Safety Car ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές του βραζιλιάνικου GP. Ο Verstappen επιχείρησε να περάσει τον Hamilton για την δεύτερη θέση από την εξωτερική της πρώτης στροφής.

Η κίνηση αυτή έφερε την RB18 δίπλα στην W13 ενώ οι δύο οδηγοί ετοιμάζονταν να περάσουν την στροφή 2. Ο Verstappen στην εσωτερική και ελαφρώς πιο πίσω από τον Hamilton, με τον Βρετανό αποφασισμένο να κρατηθεί μπροστά πάση θυσία.

Advertisement
Advertisement

Καθώς, κανένας από τους δύο δεν ήταν διατεθειμένος να υποχωρήσει, η αναπόφευκτη επαφή που ακολούθησε άλλαξε τον ρου του αγώνα για τους Hamilton-Verstappen. Ο μεν πρώτος έχασε αρκετές θέσεις και μία καλύτερη, ίσως, ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη. Ο δεύτερος αναγκάστηκε να μπει νωρίς στα pits πέφτοντας, έτσι, στο τέλος της κατάταξης.

Οι Hamilton και Verstappen έχουν μονομαχήσει πολλές φορές με τους υπόλοιπους οδηγούς του grid. Και συνήθως χωρίς πολλές επαφές. Από το 2021, όμως, όποτε οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στην πίστα έχουμε σχεδόν πάντα… πυροτεχνήματα.

Advertisement

Η επιτυχία μου με έβαλε στο στόχαστρο

Για τον Hamilton η εξήγηση είναι απλή. Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί πώς ο Verstappen έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του, ο Βρετανός απάντησε: “Όχι, δεν έχω καμία ανησυχία”.

Συνέχισε δε, λέγοντας: “Είναι φυσικό όταν κάποιος έχει όλη αυτή την επιτυχία να γίνεται κατά κάποιον τρόπο και στόχος. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζω πρώτη φορά”.

Σε ότι αφορά το συμβάν της Βραζιλίας, ο Hamilton δήλωσε: “Δεν έχω κάποια άποψη επ’ αυτού για να είμαι ειλικρινής. Το μόνο που σκέφτηκα μετά την επαφή ήταν ότι θα χάναμε την ευκαιρία για το 1-2. Αισθανόμουν το πίσω μέρος διαφορετικό σε σχέση με πριν. Ωστόσο, για εμένα δεν έχει σημασία το πώς πέφτεις αλλά το πώς σηκώνεσαι. Και είμαι υπερήφανος για την δουλειά που κάναμε“.

Ο Verstappen τιμωρήθηκε με χρονική ποινή 5 δευτερολέπτων για την επαφή. Ο Hamilton τερμάτισε τελικά δεύτερος πίσω από τον teammate του, George Russell ο οποίος πήρε την παρθενική του νίκη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Marko (Red Bull): Πώς διέρρευσαν από τη FIA οι πληροφορίες για το όριο μπάτζετ;
F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell θριαμβεύει για πρώτη φορά!
F1 GP Βραζιλίας: Η πρώτη από πολλές (+video)