Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βασέρ: H Ferrari έχει ρίξει στο μισό την διαφορά από Red Bull

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βασέρ: H Ferrari έχει ρίξει στο μισό την διαφορά από Red Bull

FORMULA 1

Βασέρ: H Ferrari έχει ρίξει στο μισό την διαφορά από Red Bull

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Ferrari πιστεύει ότι η ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και πλησιάζει συνεχώς της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν η Ferrari SF-24 προβάλει ως το ξεκάθαρα δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο στο grid πίσω από την Red Bull RB20. Οι Σάινθ-Λεκλερ τερμάτισαν, μάλλον άνετα, στην τρίτη θέση σε Μπαχρέιν και Τζέντα αντίστοιχα.

Η ιστορία πέρσι ήταν διαφορετική. Ενώ η SF-23 είχε πολύ καλή ταχύτητα στις κατατακτήριες, στους αγώνες έχανε έδαφος σημαντικά. Και όχι μόνο έναντι της Red Bull. Έτσι η Ferrari ανήκε το 2023 στο γκρουπ των Mercedes, McLaren, Aston Martin από την άποψη του συνολικού της δυναμικού.

Φέτος η Scuderia έχει αφήσει πίσω της το συγκεκριμένο γκρουπ. Αυτή είναι μια θετικά εξέλιξη φυσικά. Ωστόσο η Red Bull είναι ακόμη σε δική της κατηγορία όπως απέδειξαν τα 1-2 των Φερστάπεν-Πέρεζ στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Για τον Φρεντ Βασέρ, όμως, η ομάδα του έχει κάνει πολλά θετικά βήματα φέτος. «Αν συγκρίνουμε τις φετινές επιδόσεις μας έναντι της Red Bull με τις περσινές θα δούμε ότι η διαφορά έπεσε από 1,1 δευτερόλεπτα σε 5 με 6 δέκατα» σημείωσε ο επικεφαλής της Ferrari.

«Φυσικά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τον ρυθμό αγώνα καθώς δεν γνωρίζεις πόσο πιέζει ο καθένας. Και το 0,5 δευτερόλεπτο που απομένει δεν θα είναι εύκολο να καλυφθεί γρήγορα. Ωστόσο συνεχίζουμε να πιέζουμε και να βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα» υπογράμμισε ο Βασέρ.

Επιπλέον ο Βασέρ αναφέρθηκε και στις μελλοντικές αναβαθμίσεις της SF-24. «Έχουμε έτοιμες αρκετές σημαντικές αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο. Πρέπει, όμως, αυτές να δουλέψουν καλά στο μονοθέσιο υπό πραγματικές συνθήκες. Σε αυτόν τον τομέα πιστεύω ότι και πέρσι κάναμε πολύ καλή δουλειά» κατέληξε ο Βασέρ.

Τα εύσημα στον Μπέρμαν

Advertisement

Πολύ καλή δουλειά για την Ferrari, όμως, έκανε στην Τζέντα και ο Όλι Μπέρμαν. Ο 18χρονος Βρετανός κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον άρρωστο Σάινθ. Και δεν απογοήτευσε τους tifosi τερματίζοντας 7ος σε μία εξαιρετικά δύσκολη πίστα.

Η επίδοση του Μπέρμαν πήρε πολλά θετικά σχόλια από πολλούς ανθρώπους του paddock. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο «δύσκολος» Χέλμουτ Μάρκο της Red Bull. Ο Αυστριακός επαίνεσε τον Μπέρμαν στην στήλη του στο speedweek.com.

Advertisement

«Το ντεμπούτο του Μπέρμαν θύμισε σε όλους το πώς είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Όπως συνέβη με τον Λώσον πέρσι ή με τον Ακόστα στο Moto GP. Φυσικά οι νέοι σήμερα είναι εξαιρετικά προετοιμασμένοι από μικρή ηλικία. Ωστόσο πρέπει κάποιος να είναι πραγματικά καλός για να έχει τέτοιο αποτέλεσμα με το καλημέρα» έγραψε ο Μάρκο.

Φυσικά, ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull δεν παρέλειψε να πετάξει και ένα… καρφί για την Ferrari. «Το ντεμπούτο του Μπέρμαν ήταν εντυπωσιακό. Σε πολλά σημεία του αγώνα είχε ρυθμό παρόμοιο με εκείνον του Λεκλέρ. Τι θα κάνει, όμως, η Ferrari τώρα; Έχουν ήδη κλείσει τον ακριβό Χάμιλτον και ο Λεκλέρ έχει μακροχρόνιο συμβόλαιο μαζί τους» υπενθύμισε ο Αυστριακός.

Η λύση είναι μία σύμφωνα με τον δόκτωρ Μάρκο. «Αν ήμουν ο Φρεντ Βασέρ θα φρόντιζα να βρω αμέσως θέση για τον Μπέρμαν σε κάποια άλλη ομάδα. Στην Haas για παράδειγμα. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι η Ferrari θα πρέπει να επενδύσει κι άλλα χρήματα σε μια περίοδο που όλες οι ομάδες είναι οριακά στους προϋπολογισμούς τους. Θα της κοστίσει ακριβά» υπογράμμισε ο Μάρκο.

Advertisement