Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Αιτήθηκε την επανεξέταση της ποινής στον Sainz (+video)

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Αιτήθηκε την επανεξέταση της ποινής στον Sainz (+video)

FORMULA 1

Ferrari: Αιτήθηκε την επανεξέταση της ποινής στον Sainz (+video)

FORMULA 1

Η Ferrari έχει αιτηθεί την επανεξέταση της ποινής που επιβλήθηκε στον Sainz μετά την δεύτερη επανεκκίνηση του GP Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Scuderia, Fred Vasseur η ομάδα έχει ήδη στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην FIA. Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζουμε ότι για να δεχτεί η FIA να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση αγωνοδικών πρέπει να η πλευρά που κάνει την αίτηση επανεξέτασης να προσκομίσει «σημαντικά νέα στοιχεία σχετικά με το περιστατικό». Αυτά μπορεί να είναι δεδομένα από την τηλεμετρία του μονοθέσιου αλλά και γωνίες λήψεις που ενδεχομένως δεν είχαν στη διάθεσή τους οι αγωνοδίκες στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια για να είμαστε ρεαλιστές, μία ανατροπή ποινής είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο ιστορικά στην F1. Η Ferrari αντλεί αυτοπεποίθηση όμως από το ότι αυτό ακριβώς συνέβη στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Τότε ο Alonso πήρε πίσω την 3η του θέση χάρη στην ενέργεια της Aston Martin.

Κατά περίεργη σύμπτωση ο Ισπανός οδηγός εμπλεκόταν και στο περιστατικό για το οποίο οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Sainz. Συγκεκριμένα ο οδηγός της Ferrari είχε ακουμπήσει το μονοθέσιο του Ισπανού λίγο μετά το apex της πρώτης στροφής. Ο Sainz κρίθηκε εξ ολοκλήρου υπαίτιος για την επαφή και η επακόλουθη ποινή των 5 δευτερολέπτων τον έριξε από την 4η θέση στην 12η!

Advertisement

«Περιμένουμε να έχουμε το λιγότερο μία ανοιχτή συζήτηση για το θέμα» δήλωσε ο Vasseur. «Συνέβησαν τρία παρόμοια περιστατικά σε εκείνη την στροφή όμως επιβλήθηκε ποινή μόνο σε έναν οδηγό» υπογράμμισε. «Πρώτα θα κοιτάξουν την αίτησή μας και θα δουν αν μπορούν να επανεξετάσουν την υπόθεση. Έπειτα θα έχουμε ακρόαση με τους αγωνοδίκες σχετικά με την απόφαση» σημείωσε ο Γάλλος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ο Massa μπορεί να κινηθεί δικαστικά για το πρωτάθλημα του 2008
Leclerc: Πήρε στο κυνήγι τους κλέφτες με την Ferrari του! (+video)
F1: Σχέδιο για πίστα εγκρίθηκε στο New Jersey