Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος οι Σάφναουερ και Περμέιν από την Alpine!

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος οι Σάφναουερ και Περμέιν από την Alpine!

FORMULA 1

Τέλος οι Σάφναουερ και Περμέιν από την Alpine!

FORMULA 1

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Alpine με τους Ότμαρ Σάφναουερ και Άλαν Περμέιν να αποχωρούν από την ομάδα μετά το βέλγικο GP.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τα δύο κορυφαία στελέχη της ομάδας. Ο Σάφναουερ ήταν από πέρσι ο επικεφαλής της Alpine, ενώ ο Περμέιν ο αγωνιστικός της διευθυντής.

Ο δεύτερος, μάλιστα, ήταν για 34 χρόνια στο Ένστοουν (αρχικά στην Benetton,  έπειτα στη Renault) και θεωρούταν ως ένα από τα πιο εμβληματικά στελέχη της ομάδας. Ωστόσο η κακή απόδοση φέτος των γαλλικών μονοθέσιων χρεώθηκε, όπως όλα δείχνουν, στους Σάφναουερ και Περμέιν. Έτσι, η Alpine πρόκειται να αναδομήσει συνολικά το στελεχιακό της δυναμικό εν όψει της σεζόν του 2024.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες άλλωστε, ο μέχρι πρότινος CEO της φίρμας, Λοράν Ρόσι είχε μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του γκρουπ της Renault. Πολλοί είχαν θεωρήσει τότε ότι αυτή η κίνηση θα ήταν η μόνη της Alpine σχετικά με τα άσχημα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα του 2023, αλλά και για τις υποθέσεις-φιάσκο των Αλόνσο και Πιάστρι πέρσι.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε, η αντικατάσταση του Ρόσι από τον Κριφ ήταν μόνο η αρχή. Πριν ανακοινωθούν οι αποχωρήσεις των Σάφναουερ-Περμέιν είχε γίνει γνωστή και η μετακίνηση του Πατ Φράι στη Williams όπου θα αναλάβει ως επικεφαλής τεχνικός διευθυντής.

Advertisement

Οι αντικαταστάτες των τριών προαναφερθέντων στελεχών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστή. Η Alpine ανακοίνωσε ότι θα βγάλει τη σεζόν με έκτακτους αντικαταστάτες στις θέσεις αυτές. Συγκεκριμένα ο Μπρούνο Φαμίν αναλαμβάνει υπηρεσιακός επικεφαλής της ομάδας και ο Τζούλιαν Ρους υπηρεσιακός αγωνιστικός διευθυντής. Τέλος, ο Ματ Χάρμαν θα είναι ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου στο Ένστοουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητοι! (+video)
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)
Renault: Ζητάει άδεια να εξελίξει την PU της Alpine

Advertisement