Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στάινερ: Τέλος από την Haas!

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στάινερ: Τέλος από την Haas!

FORMULA 1

Στάινερ: Τέλος από την Haas!

FORMULA 1

Η αμερικανική ομάδα με ανακοίνωση της σήμερα έκανε γνωστή την αποχώρηση από τις τάξεις της του επί 8 έτη επικεφαλής της.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση σίγουρα σόκαρε πολλούς καθώς ο Στάινερ δεν ήταν απλώς ένα team principal αλλά ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας.

Στην πραγματικότητα η ιδέα για την δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας ήταν του ίδιου του Στάινερ. Οι διασυνδέσεις που είχε ο Στάινερ με την Ferrari προσέλκυσαν στην συνέχεια τον Τζιν Χάας ο οποίος επένδυσε στο project του πρώτου. Ωστόσςο το συμβόλαιο του Ιταλοαμερικανού μηχανικού έληγε στο τέλος τους προηγούμενου έτους και ο Χάας αποφάσισε να μην το ανανεώσει.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι της αποχώρησης του Στάινερ είναι πολλοί αλλά κυρίαρχη θέση κατέχει εκείνος της διαφωνίας με τον Χάας για το πώς θα έπρεπε να κινηθεί η ομάδα τα επόμενα έτη. Ο Στάινερ πίεζε τον Χάας για μεγαλύτερες επενδύσεις την στιγμή που ο Αμερικανός δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

Τις τεταμένες σχέσεις των δύο ανδρών χειροτέρεψε η κάκιστη περσινή σεζόν της ομάδας. Η Haas τερμάτισε στην 10η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει λιγότερα έσοδα από το prize pool της FOM και κατά συνέπεια ο Χάας θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη βαθύτερα φέτος.

Advertisement

Η αποχώρηση Στάινερ έρχεται μετά από εκείνη του επί χρόνια αρχισχεδιαστή της ομάδας, Σιμόνε Ρέστα. Αντικαταστάτης του Στάινερ -στον επί της πίστας ρόλο του- θα είναι ο Ιάπωνας Αγιάο Κομάτσου, επικεφαλής μηχανικός της ομάδας μέχρι πρότινος. Η ομάδα θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες και το όνομα του COO που θα αναπληρώσει τον Στάινερ στο εμπορικό-οργανωτικό κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Αμφισβητεί την τελική κατάταξη του GP των ΗΠΑ
Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης
F1: Η αξιοπιστία ξανά στο προσκήνιο το 2024

Advertisement