Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alfa Romeo: Ενώνει δυνάμεις με την Haas το 2024;

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Ενώνει δυνάμεις με την Haas το 2024;

FORMULA 1

Alfa Romeo: Ενώνει δυνάμεις με την Haas το 2024;

FORMULA 1

Και όμως. Είναι εξαιρετικά πιθανό η παρουσία της Alfa Romeo στην F1 να μην τελειώσει το 2024. Χάρη στη διαφαινόμενη συνεργασία της με την Haas!

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την συμφωνία μεταξύ των Audi και Sauber πέρσι, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για την Alfa στην F1. Ωστόσο οι Ιταλοί είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούσαν να φύγουν ακόμη από το πρωτάθλημα.

Το ερώτημα ήταν με ποιον τρόπο θα παρέμενε η Alfa Romeo στο grid. Βλέπετε, η ιταλική εταιρία δεν έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να κατασκευάσει τα δικά της μονοθέσια. Κατά συνέπεια θα έπρεπε να βρει μία από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες του grid ώστε να κάνει μία συμφωνία παρόμοια με εκείνην που είχε με την Sauber. Όλα δείχνουν, τελικά, ότι η Alfa Romeo μπορεί να έχει βρει έναν νέο συνεργάτη στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζιν Χάας και την ομώνυμη ομάδα του! Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη των Alfa και Haas είχαν μία πρώτη συνάντηση στο Μονακό και συζήτησαν για το συγκεκριμένο σενάριο.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην Alfa Romeo, η ιταλική εταιρία επιδιώκει να συνάψει διετή συμφωνία με τους Αμερικανούς, ώστε το όνομά της να παραμείνει στα μονοθέσια. Η Alfa πλήρωνε στην Sauber περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για το προνόμιο αυτό. Ωστόσο με την αξία των ομάδων της F1 να έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια ενδέχεται η Haas να ζητήσει περισσότερα.

Advertisement

Πάντως όλα δείχνουν ότι η Haas βλέπει και εκείνη θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν τις PU της Ferrari. Και ίσως η Scuderia να διευκολύνει το συγκεκριμένο deal όπως μπορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo F1: Τιμά τα 100 χρόνια της Monza (+video)
F1 GP Μονακό: Σε άλλη διάσταση (+video)
F1 GP Μονακό: Αυτό είναι το πραγματικό Μονακό! (+video)

Advertisement