Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης

FORMULA 1

Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης

FORMULA 1

Η FIA απέρριψε το αίτημα της Haas για αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του GP των ΗΠΑ παραβίασης των ορίων της πίστας από διάφορους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικανική ομάδα παρουσίασε στην επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας onboard πλάνα από τα μονοθέσια των Άλμπον, Σάρτζεντ, Πέρεζ και Στρολ.

Σε αυτά οι τέσσερις οδηγοί ξεπερνούσαν πολλές φορές τα όρια της πίστας στην στροφή 6 του COTA κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Haas θεωρούσε ότι τα πλάνα αυτά αποτελούσαν νέα στοιχεία τα οποία έπρεπε να τεθούν υπόψη των αγωνοδικών στην ακρόαση η οποία διενεργήθηκε χθες και σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η FIA απέρριψε το αίτημα της Haas καθώς τα πλάνα που παρουσιάστηκαν βρίσκονταν ήδη υπόψη των αγωνοδικών κατά τη διάρκεια του GP. Κατά συνέπεια δεν συνιστούσαν νέα στοιχεία τα οποία θα παρέπεμπαν την υπόθεση σε δεύτερη ακρόαση στην οποίαν και συζητιόταν το θέμα της αναθεώρησης της τελικής κατάταξης.

Οι αγωνοδίκες του Austin, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες στην ακρόαση, θεώρησαν ότι τα στοιχεία εναντίον του Άλμπον μπορεί να ήταν σημαντικά. Ωστόσο δεν σήκωναν την επιβολή ποινής. Επιπλέον απάλλαξαν τους άλλους τρεις οδηγούς.

Advertisement

Παράλληλα οι αγωνοδίκες ζήτησαν αναβαθμισμένα κυκλώματα CCTV στις πίστες του πρωταθλήματος τα οποία θα τους βοηθούν στην πιο έγκαιρη επιβολή των ποινών. Η ανάγκη αυτή έχει γίνει ιδιαίτερα επιτακτική τα τελευταία τρία χρόνια έπειτα από την αυστηρότερη αστυνόμευση των ορίων της πίστας στα GP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βολφ: Το χειρότερο τριήμερο της καριέρας μου!
Haas: Αμφισβητεί την τελική κατάταξη του GP των ΗΠΑ
Μπινότο: Στο στόχαστρο της Audi

Advertisement