Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σουλαγιέμ: Πιο προσιτοί στο ευρύ κοινό οι αγώνες καρτ

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σουλαγιέμ: Πιο προσιτοί στο ευρύ κοινό οι αγώνες καρτ

FORMULA 1

Σουλαγιέμ: Πιο προσιτοί στο ευρύ κοινό οι αγώνες καρτ

FORMULA 1

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι -ως γνωστόν- ένα πολύ ακριβό… χόμπι. Ωστόσο ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ σκοπεύει να το αλλάξει αυτό.

Advertisement
Advertisement

Ο Σουλαγιέμ πιστεύει ότι η συμμετοχή σε αγώνες πρέπει να γίνει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό. Και για τον πρόεδρο της FIA η αρχή πρέπει να γίνει από τα καρτ.

Εξάλλου κάθε φέρελπις νεαρός οδηγός ξεκινάει την πορεία του από αυτήν την κατηγορία αγώνων. Άλλο, όμως, το να τρέχει κανείς με καρτ απλώς για την διασκέδασή του και άλλο να συμμετέχει πλήρως σε πρωταθλήματα. Στην δεύτερη περίπτωση το κόστος είναι πολύ μεγάλο ακόμη και για οικογένειες που έχουν ένα καλό μέσο ετήσιο εισόδημα.

Advertisement
Advertisement

«Ποιος πληρώνει 200 με 300 χιλιάρικα τον χρόνο για να τρέχει σε αγώνες ένα δεκάχρονο παιδί; Κανείς! Αυτά είναι μόνο για τους πλούσιους» δήλωσε ο Σουλαγιέμ στο γερμανικό Motorsport-Magazin.com. «Ποια είναι, λοιπόν, η δική μου δουλειά; Να φροντίσω ώστε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο να έχει πιο προσιτή τιμή» υπογράμμισε.

Η διαπίστωση του προέδρου της FIA δεν είναι λάθος. Σήμερα η ενασχόληση με αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το τένις είναι πολύ πιο εύκολη για ένα μικρό παιδί. Και κυρίως πιο φθηνή. Εάν η FIA θέλει να μεγαλώσει την δεξαμενή από την οποίαν θα βγαίνουν τα νέα ταλέντα, τότε πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Advertisement

Ωστόσο ο Σουλαγιέμ δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύει να το πράξει αυτό. Ωστόσο ο πρόεδρος της FIA έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο δράσης «για τις περιοχές της Κίνας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας». Ίσως με αυτό να γίνει η αρχή ώστε περισσότερα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για το 2024
Σουλαγιέμ: Περισσότερες ομάδες και λιγότεροι αγώνες!
Red Bull: Ανανέωσε ο Χέλμουτ Μάρκο

Advertisement