Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σουλαγιέμ: Περισσότερες ομάδες και λιγότεροι αγώνες!

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σουλαγιέμ: Περισσότερες ομάδες και λιγότεροι αγώνες!

FORMULA 1

Σουλαγιέμ: Περισσότερες ομάδες και λιγότεροι αγώνες!

FORMULA 1

Για λίγους μήνες η ένταση ανάμεσα στην FIA και την FOM σχετικά με το μέλλον της F1 είχε μειωθεί. Ωστόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φρόντισε να… ταρακουνήσει και πάλι τα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της έγκρισης από την FIA του φακέλου της Andretti για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της F1, ο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ φρόντισε με δηλώσεις του να ρίξει το γάντι στην Liberty Media.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες και λιγότερους αγώνες στην F1» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Αρχικά ο Σουλαγιέμ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Andretti-Cadillac θα βρεθεί σύντομα στο grid παρά το ότι οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος αντιτίθενται σε μία τέτοια προοπτική. «Είναι πολύ δύσκολο να πουν όχι σε μία ομάδα η οποία έχει εγκριθεί από την FIA» δήλωσε ο Σουλαγιέμ.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος της FIA θα ήθελε, μάλιστα, να δει και δωδέκατη ομάδα στο grid. Ίσως από την Κίνα; «Κάθε πίστα F1 είναι υποχρεωμένη να έχει 12 γκαράζ επειδή αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός ομάδων που επιτρέπεται στο πρωτάθλημα της» σημείωσε. «Θα ήταν ιδανικό να έχουμε έναν μεγάλο κατασκευαστή PU από τις ΗΠΑ στο πρωτάθλημα. Και έπειτα ίσως να κάνουμε κάτι παρόμοιο με κάποιον από την Κίνα» υπογράμμισε.

Προς μετωπική σύγκρουση;

Φυσικά, οι ομάδες ούτε που θα ήθελαν να ακούσουν για δύο νέες ομάδες στο πρωτάθλημα. Παρά την ύπαρξη του ορίου μπάτζετ που έχει καταστήσει και τις 10 κερδοφόρες τα τελευταία χρόνια, τα αφεντικά τους βγάζουν… σπυριά μόλις ακούν για μείωση των μεριδίων τους μελλοντικά.

Advertisement

Όμως ο Σουλαγιέμ δεν σταμάτησε εκεί. «Νομίζω ότι ο αριθμός των αγώνων που έχουμε στο πρωτάθλημα είναι υπερβολικός και όχι ό αριθμός των ομάδων. Χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες και λιγότερους αγώνες. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες των ομάδων. Ωστόσο οι ανησυχίες της FIA είναι διαφορετικές!» σημείωσε.

Τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα θέλω των περισσότερων ομάδων αλλά και της Liberty Media. Ο Σουλαγιέμ δείχνει αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Το εάν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του είναι, όμως, μία διαφορετική ιστορία.

Advertisement

Ένα πράγμα, πάντως, είναι βέβαιο. Οι επόμενοι μήνες θα έχουν πολλές παρασκηνιακές διεργασίες σχετικά με το μέλλον του σπορ. Και δεν αποκλείεται έπειτα από 40 χρόνια, η FIA και η FOM να έρθουν ξανά σε μετωπική σύγκρουση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Αποκλειστική προμηθεύτρια της F1 μέχρι και το 2028
F1 GP Κατάρ: Νικητής Όσκαρ, πρωταθλητής Μαξ! (+video)
F1 GP Κατάρ: Εικόνες από το μέλλον (+video)

Advertisement