Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

FORMULA 1

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

FORMULA 1

Η McLaren Racing ανακοίνωσε πως «έδεσε» τον Lando Norris, επεκτείνοντας τη συνεργασία τους με νέο πολυετές συμβόλαιο!

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2017, με την Βρετανική ομάδα να βάζει υπό την ομπρέλα της τον ταλαντούχο οδηγό, που αρχικά είχε ρόλο δοκιμαστή και οδηγού εξέλιξης στον προσομοιωτή. Την επόμενη χρονιά ο Βρετανός έγινε εφεδρικός οδηγός, συμμετέχοντας σε κάποιες ελεύθερες δοκιμές σε Grand Prix και το 2019 προήχθη σε ρόλο επίσημου οδηγού.

Έκτοτε έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, έχει μάλιστα ανέβει δύο φορές στο βάθρο: πέρυσι στο Grand Prix Αυστρίας και φέτος στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια. Ο 21χρονος Lando, θα παραμείνει στο πλευρό του 31χρονου Daniel Ricciardo που είναι από φέτος ο teammate του, πράγμα που εξασφαλίζει σταθερότητα στην ιστορική ομάδα. Και φυσικά, ένα φοβερό line up!

Ο Zak Brown, CEO της McLaren Racing, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την επέκταση της συμφωνίας με τον Lando και το 2022 και μετά. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή της McLaren στην ανταγωνιστικότητα και είμαστε περήφανοι για την εξέλιξή του, απ’ όταν ξεκίνησε να συνεργάζεται μαζί μας το 2017. Ο Lando είναι από τα πιο λαμπρά ταλέντα στο grid της F1 και ανυπομονούμε να τον δούμε να συνεχίσει να εξελίσσεται».

Advertisement
Advertisement

Norris-McLaren-imola21-a1000x600

Όσο για τον ταλαντούχο οδηγό από το Bristol, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Είμαι ήδη 5 χρόνια στην ομάδα, τη νιώθω σαν οικογένειά μου και δεν θα φανταζόμουν να ξεκινώ το επόμενο στάδιο της καριέρας μου κάπου αλλού. Η McLaren με στήριξε από την εποχή που αγωνιζόμουν σε μικρότερες κατηγορίες και έχω απολαύσει τη συνεχή εκμάθηση και εξέλιξη έκτοτε. Η δέσμευσή μου προς τη McLaren είναι ξεκάθαρη: στόχος μου είναι να κερδίσω αγώνες και να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Και θέλω να τα κάνω με αυτή την ομάδα. Απ’ όταν ήρθα στη McLaren, σημειώνουμε σταθερή πρόοδο και έχουμε ξεκάθαρες, κοινές φιλοδοξίες για το μέλλον»!

Ο Norris που έκανε το βήμα στην F1 όντας πρωταθλητής σε MSA Formula, Eurocup Formula Renault 2.0, Formula Renault 2.0 NEC, Toyota Racing Series και European F3, ήταν ενδέκατος στην τελική βαθμολογία του 2019 με 49 πόντους στο ενεργητικό του, ένατος πέρυσι με 97 κερδισμένους βαθμούς και φέτος, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, έχοντας 41 βαθμούς μετά από μόλις τέσσερις αγώνες!

Advertisement

Norris-McLaren-imola21-b1000x600
Φωτογραφίες: McLaren Racing

Διαβάστε επίσης:
Με επετειακά χρώματα στο Μονακό η McLaren (video)
Οι πλουσιότεροι των πλουσίων στον γαλαξία της F1!
F1: Τέλος η Τουρκία, αλλαγές στο καλεντάρι!

Advertisement