Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Rewind: Grand Prix Μπαχρέιν 2014

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rewind: Grand Prix Μπαχρέιν 2014

FORMULA 1

Rewind: Grand Prix Μπαχρέιν 2014

FORMULA 1

Το 2014 σήμανε την αρχή της υβριδικής εποχής στην Formula 1. Ο τρίτος αγώνας εκείνης της σεζόν, όμως, σήμανε και την αρχή μιας κόντρας που θα κρατούσε για τα επόμενα τρία χρόνια. Hamilton εναντίον Rosberg…

Advertisement
Advertisement

Καθώς οι ομάδες της F1 έφταναν στο Sakhir ένα πράγμα ήταν βέβαιο. Οι Mercedes δεν θα είχαν αντίπαλο για την κορυφή της κατάταξης. Η κυριαρχία των ασημί μονοθεσίων στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς ήταν άνευ προηγουμένου με τους Hamilton και Rosberg να έχουν ήδη από μία νίκη σε Αυστραλία και Κίνα αντίστοιχα.

Όμως, η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών έλεγε μία ελαφρώς διαφορετική ιστορία. Η εγκατάλειψη του Hamilton στο Albert Park είχε δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στον Rosberg. Ο Γερμανός, μάλιστα, θα κατακτούσε και την pole στο Μπαχρέιν, δείχνοντας να είναι ταχύτερος σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο Hamilton δεν μπορούσε να αφήσει τη διαφορά να ανοίξει κι άλλο. Κέρδισε την εκκίνηση και στη συνέχεια κρατήθηκε με νύχια και με δόντια μπροστά παρά την υπερστροφή που είχε στην έξοδο της στροφής 3. Ο Rosberg, όμως, δεν θα καθόταν «υπομονετικά» πίσω από τον ομόσταβλό του. Έχοντας κάνει καλύτερη διαχείριση στα καύσιμα κατά το πρώτο stint εξαπέλυσε την επίθεσή του στον 18ο γύρο.  Οι δύο F1 W05 Hybrid θα μπλόκαραν τους εξωτερικούς τους τροχούς στην είσοδο της 1 με τον Rosberg να περνά επικεφαλής.

Advertisement
Advertisement

Όμως ο Hamilton θα απαντούσε αμέσως παίρνοντας την εσωτερική της 4 και κρατώντας την πρωτοπορία. Η χορογραφία αυτή θα επαναλαμβανόταν με μικρές παραλλαγές για τους επόμενους δύο γύρους, με τον Hamilton να βρίσκει πάντοτε απάντηση στις επιθέσεις του Rosberg. Το μεγάλο κέρδος για τον Βρετανό ήταν πώς όντας επικεφαλής είχε και την προτεραιότητα στα pit stops.

Έτσι, στο δεύτερο stint ήταν ο Hamilton ο οποίος έχοντας το ταχύτερο λάστιχο αύξησε την διαφορά μέχρι και τα 8,5 δευτερόλεπτα. Ο αγώνας, όμως, δεν είχε τελειώσει ακόμη. Μετά τον 2ο γύρο pit-stops το ταχύτερο ελαστικό είχε περάσει πλέον στον Rosberg. Τον Γερμανό θα βοηθούσε και η σύγκρουση Maldonado-Gutierrez η οποία θα προκαλούσε την έλευση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 41ο γύρο.

Advertisement

Το Safety Car θα αποχωρούσε με δέκα γύρους να απομένουν και ο Rosberg θα προσπαθούσε και πάλι να καταβάλλει την αντίσταση του Hamilton. Ωστόσο, ο Βρετανός δεν θα λύγιζε. Θα εφάρμοζε με μαεστρία κάθε αμυντική κίνηση που διέθετε στο ρεπερτόριό του για να πάρει στο τέλος μία πολύτιμη νίκη.

Advertisement

Η «μάχη στην έρημο» ήταν η πρώτη φορά στην οποίαν οι Hamilton-Rosberg μονομάχησαν μέχρις εσχάτων σε αγώνα. Θα ακολουθούσαν πολλά ακόμη επεισόδια σε αυτήν την σύγκρουση. Μία σύγκρουση η οποία πολλές φορές θα έφερνε τους ανθρώπους της Mercedes στα… πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης. Λίγο, όμως, ενδιέφεραν όλα αυτά τον Lewis Hamilton ενώ έπαιρνε την καρό σημαία στο Μπαχρέιν. Στην πρώτη άμεση κόντρα με τον ομόσταβλό του είχε επικρατήσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1
Formula 1 – Liberty: O Αμερικάνικος τρόπος
Παντρεύτηκε ο Jenson Button

Advertisement