Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1

FORMULA 1

Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1

FORMULA 1

Ο Γερμανικός κολοσσός αναβαθμίζει το Safety Car με την Mercedes AMG-GT Black Series! Αλλάζει και το medical car.

Advertisement
Advertisement

Είναι ιδιαίτερα γνώριμη η εικόνα μίας σπέσιαλ Mercedes παραγωγής να προηγείται των μονοθεσίων της F1 σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Από το 1996 αρκετά ξεχωριστά μοντέλα της Γερμανικής εταιρίας έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο, με την AMG GT R να είναι το πιο πρόσφατο. Από το φέτος, όμως, έρχεται η σειρά του πιο extreme «τέκνου» της εταιρίας από την Στουτγάρδη, της Mercedes AMG-GT Black Series.

Η Black Series του 2021 είναι το μοντέλο που επανέφερε δυναμικά την Mercedes στον χώρο των supercars. Ο πανίσχυρος, τετράλιτρος υπερτροφοδοτούμενος V8 (720+ άλογα, 800 Nm ροπής) της εξασφαλίζει επιδόσεις που κόβουν την ανάσα: 0-100 χλμ./ώρα στα 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα άνω των 320 χλμ./ώρα.Ο σχεδιασμός της παραπέμπει στα GT3 αγωνιστικά της εταιρίας. Έχει, άλλωστε, αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που απαντώνται σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, με παραγωγή κάθετης δύναμης από το πάτωμα και κινητά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Κατέχει άλλωστε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο για αυτοκίνητο παραγωγής στην Nordschleife του Nurburgring με τον Marco Engel στο τιμόνι της. Η τιμή της στη Γερμανία «μόλις» 335.240€ για την απλή έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση του Safety Car θα έχει κάποιες τροποποιήσεις για τις απαιτήσεις της Formula 1. Σίγουρα, πάντως, θα απουσιάζει ο φάρος από το επάνω μέρος. Θα αντικατασταθεί από ένα νέο σύστημα φώτων ειδοποίησης που θα βρίσκεται σε παρμπρίζ, πίσω τζάμι και πίσω αεροτομή. Εντός του cockpit ο οδηγός Bernd Maylander και ο συνοδηγός Richard Darker θα έχουν πρόσβαση σε δύο οθόνες οι οποίες θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στην πίστα.

Advertisement

Η Mercedes, όμως, θα αντικαταστήσει και την C 63 S Estate- το μέχρι πρότινος medical car- με την πιο εξελιγμένη GT 63 S 4MATIC+. Σε αυτήν, ο φάρος στην οροφή θα διατηρηθεί κανονικά. Οι Black Series και 4MATIC+ είναι οι πιο ισχυρές εκδόσεις που διαθέτει η Mercedes και θα εναλλάσσονται με τις Aston Martin Vantage και DBX SUV αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πιο γρήγορες κυρίες της F1
Πωλείται η θρυλική F300 του Michael Schumacher
4η σεζόν για το «Formula 1: Drive To Survive»

Advertisement