Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Η Hitech υποψήφια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Η Hitech υποψήφια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα

FORMULA 1

F1: Η Hitech υποψήφια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα

FORMULA 1

Μετά την Andretti-Cadillac, μία δεύτερη ομάδα επισημοποίησε την πρόθεσή της να εισέλθει στο πρωτάθλημα στο εγγύς μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την βρετανική Hitech Grand Prix η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος του grid από το 2026 και μετά. Η ομάδα έχει έδρα στο Silverstone.

Το όνομα της Hitech είναι πολύ γνωστό στις μικρότερες κατηγορίες μονοθέσιων. Η Hitech Racing (όπως ονομαζόταν αρχικά) ιδρύθηκε το 2002. Αρχικά συμμετείχε σε βρετανικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα F3 και F4. Αργότερα επεκτάθηκε και στο GP2. Αυτή τη στιγμή έχει ομάδες σε F2, F3 καθώς και στις F4 Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια για να μπορέσει η Hitech να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της F1 χρειάζεται και μία γενναία… ένεση ρευστότητας. Για τον λόγο αυτό η μητρική της εταιρία, Hitech Global Holdings Ltd ανακοίνωσε την σύμπραξή της με τον Καζακστανό επιχειρηματία Βλάντιμιρ Κιμ.

Ο Κιμ, ο οποίος δραστηριοποιείται -μεταξύ άλλων- στον τομέα της εξόρυξης χαλκού, έχει αγοράσει το 25% της εταιρίας. Κατά το παρελθόν έχει υπάρξει χορηγός αθλητών πυγμαχίας και τένις. Αυτή, όμως, είναι η πρώτη του προσπάθεια για είσοδο στον χώρο του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Φυσικά, το μεγάλο πρόβλημα για την Hitech δεν είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης καθώς φαίνεται αλλά η αποδοχή επιπλέον συμμετοχών στο πρωτάθλημα από τις ομάδες. Μπορεί ο πρόεδρος Σουλαγιέμ να δήλωσε και πάλι πρόσφατα ότι η FIA στηρίζει την είσοδο νέων συμμετοχών.

Ωστόσο οι ομάδες (με την υποστήριξη της Liberty) αντιδρούν στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε 11 ή 12. Οι λόγοι είναι προφανείς και έχουν να κάνουν με την συρρίκνωση του μεριδίου κάθε ομάδας από τα έσοδα της διοργάνωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Κλείνει «παραθυράκια» στο όριο μπάτζετ
Audi: Προσέλαβε τον Τζάνι ως οδηγό… προσομοιωτή
Alpine: Αέρας… Hollywood με Ράιαν Ρέινολντς!