Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

FORMULA 1

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

FORMULA 1

Σύμφωνα με την αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών της F1, οι αλλαγές των κανονισμών για το 2022 αποδείχθηκαν επιτυχημένοι. Τουλάχιστον από την άποψη των προσπερασμάτων.

Advertisement
Advertisement

Τα στοιχεία της ιταλικής εταιρίας δείχνουν αύξηση 30% στα προσπεράσματα σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα, φέτος είχαμε 785 προσπεράσεις έναντι 599 κατά την περσινή σεζόν. Για τον Mario Isola της Pirelli αυτό σημαίνει ότι φετινές αλλαγές σε μονοθέσια και ελαστικά ήταν επιτυχημένες.

Στα πλαίσια των δοκιμών της ιταλικής εταιρίας στο Άμπου Ντάμπι, ο επικεφαλής της στην F1 δήλωσε: “Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο. Ήμασταν πολύ αυστηροί στο ποιες κινήσεις θα θεωρούνταν προσπεράσματα. Δεν λάβαμε υπόψη, παραδείγματος χάρη, αλλαγές θέσεων λόγω pit-stops, προβλημάτων σε αυτοκίνητα ή ατυχημάτων”.

Advertisement
Advertisement

Για τον Isola το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο σύνολο των αλλαγών που έγιναν για το 2022. “Δεν είναι μόνο τα ελαστικά. Ολόκληρο το πακέτο του 2022 δούλεψε καλά. Το ότι τα μονοθέσια δεν χάνουν τόση κάθετη δύναμη όταν κινούνται κοντά το ένα με το άλλο, βοηθάει και τα ελαστικά. Φυσικά, κι εμείς από την πλευρά μας αποφασίσαμε να λανσάρουμε αυτή τη νέα γενιά ελαστικών. Στόχος μας ήταν να εξαλειφθεί η ευκολία με την οποίαν η προηγούμενη γενιά ελαστικών υπερθερμαινόταν“.

Η αλήθεια είναι ότι είδαμε αρκετές συγκλονιστικές μάχες τροχό με τροχό φέτος. Πολλές φορές ανάμεσα και σε τρία μονοθέσια. Αυτό συνέβαινε πολύ πιο σπάνια με την προηγούμενη γενιά μονοθέσιων και ελαστικών Pirelli. “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που οι μάχες ορισμένες φορές διαρκούσαν τέσσερις με πέντε γύρους” δήλωσε ο Isola. “Πιστεύουμε ότι και τα ελαστικά βοήθησαν σε αυτό” σημείωσε ο Ιταλός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ένας αντιπροσωπευτικός επίλογος (+video)
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η καλύτερη διαχείριση ελαστικών κερδίζει (+video)