Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ημερολόγιο Pirelli 2023: Η δημιουργία του… The Cal (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ημερολόγιο Pirelli 2023: Η δημιουργία του… The Cal (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ημερολόγιο Pirelli 2023: Η δημιουργία του… The Cal (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η 49 η έκδοση του θρυλικού ημερολόγιου της Pirelli έχει σαν σύνθημα το: «Love Letters to the Muse» και πρωταγωνίστριες τις: Cara Delevingne, Ashley Graham, Bella Hadid, Karlie Kloss, Lila Moss, Guinevere van Seenus και Kaya Wilkins.

Advertisement
Advertisement

Το ημερολόγιο Pirelli 2023 «The Cal» φωτογράφησε η Emma Summerton.

Σύμφωνα με την Pirelli, η ιδέα του Ημερολογίου Pirelli 2023 εστιάζει «στις μούσες, τις φανταστικές και αρχετυπικές φιγούρες που έχουν εμπνεύσει τη φωτογράφο σε όλη της τη ζωή. Είναι ένας φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες που έχουν εμπνεύσει τη Summerton, από τη μητέρα της μέχρι τις τραγουδίστριες, τις ηθοποιούς, καλλιτέχνιδες, συγγραφείς, ακτιβίστριες, ζωγράφους και πολλές άλλες. Πολλές από τις ιδέες της και τις δημιουργίες της προέρχονται από αυτές τις γυναίκες, που είναι τόσο πραγματικές όσο και φανταστικές».

Advertisement
Advertisement

Η Summerton φωτογραφίζει το «Cal» ως μία γυναίκα. Η Αυστραλή ακολουθεί τον ροκ σταρ και φωτογράφο Bryan Adams, ο οποίος φωτογράφισε το μουσικό ημερολόγιο του 2022 με σούπερ σταρ όπως η Cher, η Jennifer Hudson και ο Iggy Pop.

Σπούδασε καλές τέχνες στο National Art School του Σίδνεϋ και έχει εργαστεί για τις εκδόσεις: Vogue, iD, Dazed & Confused και Nylon. Έχει κάνει διαφημιστικές καμπάνιες για τους Yves Saint Laurent, Miu Miu, Dior και Sony Music.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Summerton έχει φωτογραφίσει αστέρες της μουσικής όπως η Rihanna, η Taylor Swift και η Katy Perry, καθώς και  ηθοποιούς όπως: George Clooney, Nicole Kidman και Carey Mulligan.

«Μου αρέσει να φωτογραφίζω γυναίκες και να τις δείχνω [ως] δυνατές αλλά και σέξι, δυνατές και μερικές φορές λίγο περίεργες», λέει η Summerton, η δουλειά της οποίας έχει βραβευτεί διεθνώς. Είναι μόλις η πέμπτη γυναίκα που φωτογραφίζει το ημερολόγιο της Pirelli. Εκτός από τις Annie Leibovitz (2000 και 2016), Inez van Lamsweerde το 2007, Joyce Tennson το 1989 και η πρώτη φωτογράφος Sarah Moon το 1972.

Advertisement

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια Allesandro Scotti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Pirelli γιορτάζει τα 150 χρόνια της
Ιδού το νέο, υπερσέξι (;) ημερολόγιο της Pirelli
Το νέο Ημερολόγιο της Pirelli για το 2019 είναι ένα όνειρο (+video)

Advertisement