Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Red Bull προειδοποιεί τον Πέρεζ

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Red Bull προειδοποιεί τον Πέρεζ

FORMULA 1

Η Red Bull προειδοποιεί τον Πέρεζ

FORMULA 1

Οι κακές φετινές εμφανίσεις του Σέρχιο Πέρεζ συνεχίζονται. Και τα αφεντικά της Red Bull χάνουν την υπομονή τους με τον Μεξικανό.

Advertisement
Advertisement

Η σεζόν μπορεί να ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Τσέκο. Δύο νίκες σε Σαουδική Αραβία και Αζερμπαϊτζάν είχαν δώσει στον Πέρεζ το δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμη και μάχη για το πρωτάθλημα με τον Φερστάπεν.

Ωστόσο η συνέχεια  ήταν πολύ κακή για τον έμπειρο Μεξικανό. Από το Μαϊάμι και μετά ο Φερστάπεν έχει πάρει 12 νίκες έναντι καμίας του Τσέκο. Επιπλέον, ο Τσέκο δεν έχει καταφέρει ούτε καν να παρακολουθήσει τον ρυθμό του Ολλανδού. Μετράει μόλις 5 podium στους 13 τελευταίους αγώνες και πολλούς αποκλεισμούς από τα Q3 των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα με ένα μονοθέσιο όπως η RB19 ο Τσέκο θα έπρεπε να έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς για τον Πέρεζ αυτό πιστεύουν και οι Χόρνερ-Μάρκο στην Red Bull. Και πλέον αρχίζουν να του ασκούν δημόσια κριτική για τις επιδόσεις του.

«Εκείνο που μας απογοητεύει είναι ότι γνωρίζουν τις δυνατότητες του Τσέκο» δήλωσε ο Χόρνερ μετά τον αγώνα του Κατάρ. «Πρέπει να βρει ξανά την φόρμα του. Οι αντίπαλοί μας θα συνεχίσουν να μας πλησιάζουν του χρόνου και έχουμε ανάγκη οι δύο οδηγοί μας να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους» συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη;

Advertisement

Λιγότερο διακριτικά ήταν τα λόγια του Χέλμουτ Μάρκο. «Το χάσμα είναι μεγάλο πια και η δεύτερη θέση του στο πρωτάθλημα οδηγών κινδυνεύει» δήλωσε ο Αυστριακός. «Επιθυμούμε να τιμήσουμε το συμβόλαιό μας με τον Πέρεζ που διαρκεί μέχρι το τέλος του 2024. Ωστόσο, πλέον, εξαρτάται πλήρως από εκείνον» υπογράμμισε ο Μάρκο.

Advertisement

Ο τεχνικός σύμβουλος της Red Bull έκλεισε με μία προειδοποίηση προς τον Μεξικανό. «Έχουμε τρεις σχετικά καλούς οδηγούς στην AlphaTauri» δήλωσε. Η Red Bull έχει υποσχεθεί στον Λώσον ότι θα του δώσει θέση σε μία από τις ομάδες της το 2025. Λογικά αυτή θα είναι η AlphaTauri.

Ωστόσο δεν αποκλείεται ο Νεοζηλάνδός να δώσει μάχη με τον Ρικιάρντο για το δεύτερο μονοθέσιο στην Red Bull από το 2025. Ιδίως εάν ο Πέρεζ δεν μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Αποκλειστική προμηθεύτρια της F1 μέχρι και το 2028
F1 GP Κατάρ: Νικητής Όσκαρ, πρωταθλητής Μαξ! (+video)
F1 GP Κατάρ: Εικόνες από το μέλλον (+video)