Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραλίγο τραγωδία στην Formula 1 (+video)

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραλίγο τραγωδία στην Formula 1 (+video)

FORMULA 1

Παραλίγο τραγωδία στην Formula 1 (+video)

FORMULA 1

Απίστευτο αυτό που συνέβη λίγο πριν το τέλος του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, όταν ο Εστεμπάν Οκόν μπήκε στον τελευταίο γύρο για pit-stop.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος και η ομάδα του είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν μία τολμηρή στρατηγική.

Ξεκινώντας με την σκληρή γόμα ο Οκόν περίμενε ένα Safety car στους τελευταίους γύρους ώστε να μπει στο παιχνίδι των βαθμών.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήρθε αλλά πολύ πιο νωρίς από ότι επιθυμούσε η Alpine. Έτσι ο Οκόν παρέμεινε στην πίστα ελπίζοντας σε κάποιο απρόοπτο. Αυτό δεν συνέβη και έτσι ο Γάλλος ήταν αναγκασμένος να μπει για την υποχρεωτική αλλαγή ελαστικών. Επέλεξε να το κάνει δε ακριβώς στον τελευταίο γύρο του αγώνα όπως είχε κάνει και ο Άλμπον πέρσι στην Μελβούρνη.

Όμως ακριβώς την στιγμή που έμπαινε ο Οκόν στο pit lane οι διοργανωτές είχαν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν τον χώρο υποδοχής των μονοθέσιων! Παράλληλα πολλοί φωτογράφοι προσπαθούσαν να το διασχίσουν για να απαθανατίσουν τον τερματισμό του Σέρτζιο Πέρεζ.

Advertisement

Έτσι είδαν ξαφνικά ένα μονοθέσιο της F1 να έρχεται κατά πάνω τους με πάνω από 150 χλμ/ώρα! Ευτυχώς ο Οκόν επέδειξε αντανακλαστικά και φρέναρε εγκαίρως, ενώ και οι φωτογράφοι έφυγαν γρήγορα από το pitlane. Ομως αν ο Γάλλος στιγμιαία έχανε το focus του, και δεν προλάβαινε να φρανάρει εγκαίρως… Τραγικό να συμβαίνει τέτοιο στην F1…

Το πλάνο από την onboard κάμερα του Οκόν είναι συγκλόνιστικό!

Ωστόσο είναι απορίας άξιο πώς οι διοργανωτές έκαναν ένα τόσο σοβαρό λάθος ενώ επέτρεψαν και σε εκπροσώπους του τύπου να διασχίσουν το pitlane χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο αγώνας.

Advertisement

Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα από αυτό το περιστατικό. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο ήταν μία υπενθύμιση για το επίπεδο προσοχής που απαιτεί η διοργάνωση ενός Grand Prix. Μέχρι και το τελευταίο του δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula1: Απίστευτο και όμως έγινε (+video)
Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ μετά το σπριντ! (+video)
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Η πόλη του Τσέκο!