Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes vs Red Bull: Οι πρώτες αψιμαχίες

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes vs Red Bull: Οι πρώτες αψιμαχίες

FORMULA 1

Mercedes vs Red Bull: Οι πρώτες αψιμαχίες

FORMULA 1

Η ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας δοκιμών στο Μπαχρέιν σήμανε και την επανέναρξη των… εχθροπραξιών μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων. Η αιτία; Τα νέα extreme ψυγεία της W13.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο ερώτημα πριν την έναρξη των δοκιμών στο Μπαχρέιν ήταν ένα: Θα φέρει η Mercedes το τελικό της σχέδιο εκεί; Σίγουρα, η εμφάνιση που έκαναν τα ασημί βέλη στην Βαρκελώνη δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχημη. Ωστόσο, η W13 φαινόταν υπέρ το δέον «συμβατική» στο σχεδιασμό της ενώ και οι χρόνοι των Hamilton-Russell, με εξαίρεση την τελευταία ημέρα, δεν είχαν εντυπωσιάσει ακριβώς.

Φυσικά, κανείς δεν είχε πειστεί πώς η W13 της Βαρκελώνης ήταν η «κανονική». Αποτελούσε κοινό μυστικό στο paddock πώς η γερμανική εταιρία είχε έτοιμες νέες λύσεις τις οποίες θα παρουσίαζε στο δεύτερο τεστ του Sakhir. Άλλωστε αυτή είναι μία τακτική στην οποία αρέσκεται η Mercedes. Οι φήμες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν ήδη από το Σαββατοκύριακο για να επιβεβαιωθούν τελικά εχθές άμα τη εμφανίσει του γερμανικού μονοθεσίου.

Από την εμπρός πτέρυγα και τους καθρέφτες μέχρι τα νέα μικροσκοπικά ψυγεία, το ασημί βέλος ήταν αγνώριστο σε σχέση με εκείνο της Βαρκελώνης. Η extreme εμφάνιση της W13 προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Ένα από αυτά όμως είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανήκε στον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner.

Advertisement
Advertisement

«Είναι παράνομα» φέρεται να δήλωσε ο Βρετανός αναφερόμενος στα νέα ψυγεία. Το σχόλιο μεταφέρθηκε από τον Michael Schmidt του Auto Motor und Sport ο οποίος ισχυρίζεται ότι το άκουσε σε off the record συζήτησή του με τον Horner. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει και ο Andrew Benson του BBC. Αλλά και ο ίδιος ο επικεφαλής της F1 Ross Brawn δήλωσε -επίσημα- έκπληκτος από το σχέδιο της Mercedes:«Σίγουρα δεν το περιμέναμε. Είναι μία πολύ ακραία ερμηνεία των κανονισμών και θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις».

Advertisement

Η Red Bull εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση αρνούμενη πώς είχε γίνει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο που να αφορά την Mercedes. Ο ίδιος ο Horner θα δήλωνε λίγο αργότερα σε τηλεοπτικό σταθμό: «Εξεπλάγην με τα σχόλια που υποτίθεται ότι έκανα. Δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερα την Mercedes. Φαίνεται διαφορετική αλλά αυτό θα το αναλύσουν οι σχεδιαστές και οι αεροδυναμιστές μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Toto Wolff δεν θα έχανε την ευκαιρία να απαντήσει στο υποτιθέμενο σχόλιο του Horner. «Πώς γνωρίζει ότι το μονοθέσιό μας είναι παράνομο ενώ το έχει απλώς κοιτάξει για μισή ώρα;» δήλωσε ο Αυστριακός.

Advertisement

Η αλήθεια είναι πώς φαίνεται εξαιρετικά απίθανο το σχέδιο της Mercedes να είναι παράνομο. Οι ομάδες υποβάλουν τα σχέδια των μονοθεσίων τους προς έγκριση αρκετό καιρό πριν αρχίσει η κατασκευή τους. Συνεπώς, η FIA έλεγξε και ενέκρινε την αναθεωρημένη W13 όπως και όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια που εμφανίστηκαν στις δοκιμές του Μπαχρέιν.

Ένα πράγμα, όμως, είναι βέβαιο. Η κόντρα Mercedes-Red Bull από πέρσι καλά κρατεί. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν μέχρις εσχάτων τόσο εντός όσο και εκτός πίστας για την πρωτοκαθεδρία στην Formula 1. Σε αυτήν την διαμάχη, μάλιστα, φαίνεται πώς ορισμένα media αναλαμβάνουν τελευταία όλο και πιο ενεργό ρόλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες
F1 testing Μπαχρέιν: Τελευταία πρόβα
O Briatore μιλάει για την μάχη με τον Covid-19

Advertisement