Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 testing Μπαχρέιν: Τελευταία πρόβα

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 testing Μπαχρέιν: Τελευταία πρόβα

FORMULA 1

F1 testing Μπαχρέιν: Τελευταία πρόβα

FORMULA 1

Ξεκινά σε λίγη ώρα το δεύτερο τριήμερο δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν. Πέντε σημεία που αξίζει να προσέξετε.

Advertisement
Advertisement

Με την σεζόν του 2022 να βρίσκεται προ των πυλών, η πίστα του Sakhir υποδέχεται από σήμερα τις ομάδες της Formula 1 για τις δεύτερες δοκιμές προετοιμασίας. Η πίστα όπου θα διεξαχθεί και ο πρώτος αγώνας της σεζόν, ίσως μας δώσει απαντήσεις σε αρκετά καυτά ζητήματα. Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά:

Mercedes: Η Corriere della Serra ανέφερε σε δημοσίευμά της πώς η πρωταθλήτρια του 2021 θα φέρει μία ριζικά αναθεωρημένη εκδοχή της W13 στο Μπαχρέιν. Θα φέρει νέα sidepods καθώς και μια πληθώρα άλλων αεροδυναμικών χαρακτηριστικών που δεν υπήρχαν στο μονοθέσιο της Βαρκελώνης. Κατά συνέπεια το μονοθέσιο που θα δούμε θα είναι πολύ κοντά σε εκείνο που θα αγωνιστεί σε 10 ημέρες. Με μόλις μία εβδομάδα να μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, ίσως αυτή είναι μία κίνηση που θα δώσει διακριτό πλεονέκτημα στην Mercedes, έναντι των υπολοίπων.

Advertisement
Advertisement

Red Bull: Η αυστριακή ομάδα θα φέρει και εκείνη ένα πακέτο αναβαθμίσεων αλλά όχι τόσο εκτεταμένο όσο εκείνο της Mercedes. «Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν μπορέσουμε να φέρουμε το 70% των αλλαγών της Mercedes» δήλωνε ο Helmut Marko τις προηγούμενες ημέρες. Η RB18 ήταν και εκείνη ένα πάζλ προς συμπλήρωση στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Άρα περιμένουμε και εκεί να δούμε τις τελικές επιλογές του Adrian Newey και το πόσο θα «κατεβάσουν» αυτές τους χρόνους στην πίστα.

Ferrari: Θα συνεχιστούν οι καλές επιδόσεις της ιταλικής ομάδας και στην Μέση Ανατολή; Η Ferrari εντυπωσίασε στην Βαρκελώνη και όχι μόνο με την ταχύτητά της. Η F1-75 ήταν εξαιρετικά «υπάκουη» στις αλλεπάλληλες αλλαγές κατεύθυνσης ενώ δεν έφθειρε ιδιαίτερα και τα ελαστικά της. Τώρα, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε ένα άλλου τύπου σιρκουί από εκείνο της Καταλούνια. Ισχύς και σταθερότητα στο φρενάρισμα είναι οι απαιτήσεις της πίστας του Sakhir, τομείς στους οποίους η Ferrari είχε χάσει έδαφος κατά τα τελευταία 2 χρόνια.

Haas: Η Αμερικανική ομάδα υφίσταται τις συνέπειες των πρόσφατων εξελίξεων με την Uralkali. Θα απέχει από το πρωινό session της πρώτης ημέρας, λόγω καθυστερημένης άφιξης των πραγμάτων της από την Μεγάλη Βρετανία. Αναμένεται, να συμμετάσχει κανονικά στο υπόλοιπο τριήμερο με τους Fittipaldi και Magnussen να οδηγούν δίπλα στον Mick Schumacher. Η οικογένεια Mazepin πάντως, ζητάει πλήρη αποζημίωση από την Haas για τον τερματισμό της συνεργασίας τους, ενώ ο Nikita Mazepin ανακοίνωσε την δημιουργία του ιδρύματος We Compete As One. Θα στηρίζει αθλητές στους οποίους δεν επιτρέπεται να αγωνιστούν για πολιτικούς λόγους.

Advertisement

Porpoising: Θα δούμε μείωση της ταλάντωσης των μονοθεσίων στις υψηλές ταχύτητες; Η κεντρική ευθεία του Sakhir είναι αρκετά μεγάλη και θα δώσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις ομάδες να αντλήσουν σημαντικά δεδομένα. Για την ώρα, πάντως, οι περισσότεροι σχεδιαστές δηλώνουν ότι ακόμη και στους πρώτους 2 αγώνες τις χρονιάς το φαινόμενο δεν θα έχει εξαλειφθεί πλήρως.

Advertisement

Οι δοκιμές ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο. Θα υπάρχουν δύο χρονομετρημένες περίοδοι κάθε μέρα. Η πρώτη από τις 09:00 έως τις 13:00 και η δεύτερη 14:00-18:00. Οι δοκιμές καλύπτονται τηλεοπτικά από το F1TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Kevin Magnussen επιστρέφει στην F1 με την Hass
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες
Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1