Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες

FORMULA 1

Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες

FORMULA 1

Η ιταλική εταιρία ελαστικών ανακοίνωσε τις γόμες που θα διαθέσει στις ομάδες μέχρι και το Grand Prix της Αυστραλίας. Διατηρούνται οι  αγώνες του ενός pit-stop;

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, θα διαθέσει τις πιο σκληρές της γόμες, C1 και C2 για τον αγώνα του Μπαχρέιν, με την C3 να προορίζεται για τις κατατακτήριες δοκιμές. Αντίστοιχα στην Σαουδική Αραβία θα χρησιμοποιηθούν οι C2-C3 στον αγώνα με την C4 να χρησιμοποιείται το βράδυ του Σαββάτου, ενώ για την Αυστραλία οι επιλογές είναι επίσης C2-C3 για τον αγώνα, με την C5 να είναι το ελαστικό qualifying.

Υπενθυμίζουμε πώς οι Ιταλοί έχουν αλλάξει τις γόμες τους προς το σκληρότερο σε σχέση με πέρσι και συνεπώς κάθε σύγκριση με τις επιλογές το 2021 θα ήταν παρακινδυνευμένη. Ωστόσο φαίνεται, πως μάλλον προσανατολιζόμαστε σε αγώνες όπου η μοναδική στάση θα είναι ο κανόνας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή της C5 -η μαλακότερη της γκάμας Pirelli- για την Μελβούρνη λόγω του ότι απέχει δύο «σκαλοπάτια» από την μαλακότερη γόμα που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Ενδεχομένως, να επιφυλάσσουν εκπλήξεις τα δοκιμαστικά του συγκεκριμένου Grand Prix

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, όλοι οι οδηγοί θα έχουν φέτος ελεύθερη επιλογή ελαστικών για την εκκίνηση του αγώνα, ανεξαρτήτως της θέσης κατάταξης του Σαββάτου, ενώ στη διάρκεια του Grand Prix θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και οι δύο διαθέσιμες γόμες. Τέλος, για ακόμη μία χρονιά ο αριθμός των σετ ανά γόμα σε κάθε αγώνα θα είναι ο ίδιος για όλες τις ομάδες, καθοριζόμενος από την Pirelli.

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Oι 18άρες ζάντες αλλάζουν τις ισορροπίες
Formula 1: Το τριήμερο της γνώσης
Η Red Bull «κλείδωσε» τον Verstappen μέχρι το 2028

Advertisement