Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Mercedes αποκάλυψε την W13 για το 2022 (+video)

Ελλάδα 6:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes αποκάλυψε την W13 για το 2022 (+video)

FORMULA 1

Η Mercedes αποκάλυψε την W13 για το 2022 (+video)

FORMULA 1

Η κυρίαρχη πρωταθλήτρια κατασκευαστών Mercedes θα γίνει η όγδοη ομάδα που θα αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο Formula 1 ενόψει της σεζόν του 2022 σε εκδήλωση στο Silverstone.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes W13 παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή απευθείας μετάδοση από το Silverstone.

 

Η Mercedes κέρδισε τους τελευταίους οκτώ τίτλους κατασκευαστών και «μπαίνει» στη σεζόν του 2022 με τους νέους κανονισμούς επιδιώκοντας να συνεχίσει την κυριαρχία της στην F1 από την εισαγωγή των υβριδικών κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση όμως δεν ήταν μόνο η W13, που είχε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και ο Lewis Hamilton. Ο Sir Hamilton έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στη F1 μετά την αμφιλεγόμενη ήττα του για τον τίτλο, από τον αντίπαλο του Max Verstappen (Red Bull Racing) στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μαζί με τον sir Hamilton στο λανσάρισμα ήταν και ο συναθλητής του, George Russel, ο οποίος αναλαμβάνει μόνιμο ρόλο στη Mercedes μετά από τρία εντυπωσιακά χρόνια στη Williams. Θυμίζουμε πως ο Russell αντικαθιστά τον Valtteri Bottas για τη σεζόν 2022. Οι Hamilton και Russell θα έχουν την πρώτη τους ευκαιρία να δοκιμάσουν την Mercedes W13, σε ένα shakedown που θα πραγματοποιηθεί μετά την παρουσίαση στο Silverstone. Ο Russell θα κάνει το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, αν ο καιρός το επιτρέψει και θα το παραδώσει στον Sir Hamilton. Οι δύο μπορούν να οδηγήσουν για 100 χλμ ή 17 γύρους.

Advertisement

Η αποκάλυψη

Όπως είχε ανακοινωθεί, το μονοθέσιο της Mercedes, επέστρεψε στο ασημένιο χρώμα. Μετά από δύο σεζόν με μαύρο χρώμα για να τονίσει τη φυλετική ανισότητα η Mercedes παρουσιάζει ξανά τα… ασημένια βέλη. Στην W13 εκτός από το χρώμα, ξεχωρίζει το πάτωμα αλλά και η εμπρός αεροτομή με το έντονα… κυματιστό σχήμα μπροστά από τα sidepods, κάτι που δεν έχουμε δει σε καμία από τις προηγούμενες παρουσιάσεις της ομάδας της F1 φέτος.

Advertisement

«Η νοοτροπία της ομάδας ήταν πάντα η ίδια τα τελευταία χρόνια,», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolf  και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο από τα προηγούμενα χρόνια που θα μας κάνει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Όπως κάθε χρόνο, είμαστε επιφυλακτικοί, αν έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά, και αυτή είναι η σωστή νοοτροπία».

 

Advertisement

«Σε αυτή τη νέα εποχή των αυτοκινήτων, θα δούμε και θα νοιώσουμε πολλές αλλαγές, με πολλούς τρόπους. Η πρώτη εικόνα είναι καλή. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον πως σχεδιαστές και μηχανικοί ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα αριστούργημα» είπε ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ιδέα πώς θα συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο. Το έχουμε οδηγήσει στον προσομοιωτή, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πώς θα είναι πραγματικά».

«Έχοντας δουλέψει με τον Lewis ή βλέποντας τον Lewis να δουλεύει όταν ήμουν junior οδηγός ή καθόμουν στις συναντήσεις μηχανικών, νιώθω πολύ καλά που είμαι συναθλητής του .Πιστεύω ότι θα είναι μια πραγματικά συναρπαστική σεζόν για όλους εμάς και τη Formula 1 γενικάδήλωσε ο Russell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η… απόλυση του Michael Masi και οι αλλαγές στην F1
Πόσοι είδαν F1 το 2021;
Αλλαγές στο πρωτάθλημα της Formula 1