McLaren: Παίρνει στο Σπα την αναβαθμισμένη PU της Mercedes
FORMULA 1
Η McLaren θα γίνει στο Σπα-Φρανκοσάν η τελευταία από τις πελατειακές ομάδες της Mercedes που θα πάρει την αναβαθμισμένη PU των Γερμανών, η οποία υπόσχετυαι καλύτερη αξιοπιστία.
Η McLaren επιβεβαίωσε ότι θα παραλάβει επιτέλους τον τελευταίο κινητήρα της Mercedes για την F1 στο GP του Βελγίου αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήταν η μόνη που δεν είχε χρησιμοποιήσει ακόμα τη νέα μονάδα, με τις Alpine και Williams να το έχουν ήδη κάνει στο Βρετανικό GP.
WHAT CAR
Η αναβάθμιση που παρέχεται από την Mercedes HPP δεν παρέχει βελτίωση στην απόδοση, αλλά μάλλον αποτελεί αναβάθμιση όσον αφορά στην αξιοπιστία. Οι Ράσελ και Αντονέλι είχαν εγκαταλείψεις λόγω υπερθέρμανσης της μπαταρίας σε Καναδά και Ισπανία, ενώ και η McLaren είχε διπλό DNS στην Κίνα λόγω προβλημάτων επίσης στην μπαταρία. Πρόβλημα με την μπαταρία είχε παρουσιαστεί και στο Μονακό, με την PU του Νόρις.
Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, είπε ότι η Alpine και η Williams είχαν μεγαλύτερη ανάγκη για τον νέο κινητήρα στο Σίλβερστοουν, με τον Ζακ Μπράουν να προσθέτει ότι λόγω του κύκλου χρήσης του κινητήρα, δεν είχε νόημα για τη McLaren να πάρει τη νέα PU τόσο νωρίς.
Τόσο ο Νόρις όσο και ο Πιάστρι θα χρησιμοποιήσουν ένα νέο μοντέλο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και δεν θα λάβουν ποινή εκκίνησης, καθώς αυτό είναι το τρίτο στοιχείο που χρησιμοποιείται, με τους οδηγούς να επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τέσσερα χωρίς ποινή στη σεζόν.
Η βροχή θα μας σώσει από το super clipping
Στον τομέα του σασί, η McLaren θα φέρει επίσης μια «νέα πίσω πτέρυγα» η οποία θα αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. «Η προετοιμασία μας ήταν ενδελεχής, χρησιμοποιώντας εκτεταμένες εργασίες προσομοίωσης για να προλάβουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πολύ απαιτητικό Σαββατοκύριακο για τη διαχείριση ενέργειας», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής εφαρμοσμένης μηχανικής, Νιλ Χάουλντι.
Το τριήμερο του Σπα-Φρανκοσάν αναμένεται να επηρεαστεί από βροχοπτώσεις σε όλη του τη διάρκεια. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην εμφανιστεί το ενοχλητικό super clipping που είδαμε στο Σίλβερστοουν.
«Ενώ ο βροχερός καιρός παρουσιάζει τις δικές του δυσκολίες, το βλέπουμε ως μια πολύτιμη ευκαιρία να οδηγήσουμε επιτέλους αυτό το αυτοκίνητο στη βροχή και να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, κάτι που θα μπορούσε να παράσχει κρίσιμα δεδομένα για το υπόλοιπο της σεζόν» κατέληξε ο Χάουλντι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡA
Φερστάπεν: Ετοιμάζεται να φύγει από την Red Bull; (+video)
McLaren: Οι λόγοι των τελευταίων κακών εμφανίσεων
Χάμιλτον: Έτσι αλλάζω την Ferrari
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις