Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Το… Σινικό τείχος μεταξύ εκείνης και της Honda

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Το… Σινικό τείχος μεταξύ εκείνης και της Honda

FORMULA 1

Red Bull: Το… Σινικό τείχος μεταξύ εκείνης και της Honda

FORMULA 1

Η συνεργασία της Red Bull με την Honda από το 2019 είναι άκρως επιτυχημένη. Όμως, ο χρόνος έχει, πλέον, αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την ανακοίνωση της σύμπραξης των Red Bull και Ford από το 2026 δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα σενάρια. Το 2025 θα είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποίαν τα αυστριακά μονοθέσια θα χρησιμοποιούν τις ιαπωνικές PU.

Οι μονάδες ισχύος θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Red Bull Powertrains. Η Ford θα παρέχει τεχνική και -κυρίως- οικονομική υποστήριξη. Το ερώτημα που προκύπτει αμέσως είναι ένα: Κατά πόσον αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει την τρέχουσα συνεργασία της Red Bull με την Honda;

Advertisement
Advertisement

Μπορεί πέρσι οι PU να είχαν ομολογκαριστεί ως RB Powertrains. Όμως, στην ουσία επρόκειτο για εκείνες της Honda οι οποίες είχαν προσαρμοστεί στα νέα καύσιμα του 2022. Άλλωστε, οι τεχνικοί της Honda ήταν εκείνοι που είχαν τις PU υπό την εποπτεία τους.

Καθώς φαίνεται, το καθεστώς αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και το τέλος της παρούσας φόρμουλας κινητήρων. Μάλιστα, ο Christian Horner διαβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο πλευρών οι… μονώσεις είναι αεροστεγείς!

Advertisement

«Έχουμε έναν διακανονισμό και μία καταπληκτική σχέση με την Honda μέχρι το 2025. Οι κινητήρες παράγονται στην Ιαπωνία, ενώ η Powertrains είναι αφοσιωμένη στο 2026. Δεν υπάρχει καμία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο πλευρών» δήλωσε ο επικεφαλής της Red Bull την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Ο Horner συνέχισε: «Υπάρχει ένα ξεκάθαρο Σινικό Τείχος μεταξύ των δραστηριοτήτων μας. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ώστε να επιτύχουμε περισσότερες νίκες και πρωταθλήματα».

Advertisement

Η συνεργασία των Red Bull και Honda έχει, πια, ημερομηνία λήξης. Μένει να φανεί εάν και κατά πόσον αυτό θα έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα τους στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl
F1: Απρόθυμη για… αδυνάτισμα
Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)

Advertisement