FORMULA 1

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

FORMULA 1

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

FORMULA 1

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγους μήνες, η AlphaTauri θα μετονομαστεί από το 2024. Και είναι δύο οι εταιρίες οι οποίες ερίζουν μέχρι στιγμής για τα… βαφτίσια!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το site, Formula.hu αυτές είναι οι Hugo Boss και Orlen. Οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται ήδη ως χορηγοί στην F1. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα στον τομέα αυτό.

Η μεν Hugo Boss είναι χορηγός της Aston Martin, ενώ στο παρελθόν τα αυτοκόλλητά της έχουν τοποθετηθεί σε μονοθέσια των McLaren και Mercedes. Από την άλλη, η πολωνική πετρελαϊκή εταιρία Orlen -η οποία ανήκει στο γκρουπ της Aramco- είναι ήδη χορηγός της AlphaTauri. Μέχρι πέρσι η Orlen ήταν χορηγός τίτλου της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Formula.hu, η Red Bull έχει ήδη απορρίψει πρόταση εξαγοράς της AlphaTauri -δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομα του υποψήφιου αγοραστή- ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η αυστριακή εταιρία επιθυμεί να κρατήσει υπό τον έλεγχο της την junior team της.

Η Boss προηγείται

Ωστόσο ήδη από φέτος έχει αποφασίσει για μία ριζική αναδόμηση της AlphaTauri. Οι Λοράν Μεκίζ και Πέτερ Μπάιερ θα αντικαταστήσουν από το 2024 τον Φραντς Τοστ στο τιμόνι της ομάδας. Επιπλέον, μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών της ομάδας θα λαμβάνει χώρα στην Αγγλία και όχι στην Φαέντσα της Ιταλίας. Έτσι, οι άνθρωποι της Red Bull πιστεύουν ότι οι ενέργειες της ομάδας τους με εκείνες της AlphaTauri θα είναι συμπληρωματικές. Πάντα μέσα στα όρια των κανονισμών.

Advertisement

Το τρίτο βήμα σε αυτό το… extreme makeover είναι η μετονομασία της ομάδας. Η Red Bull αναζητεί μία εταιρία η οποία επιθυμεί να δώσει το όνομά της στην ομάδα, πληρώνοντας φυσικά και το ανάλογο αντίτιμο. Μέχρι στιγμής η Hugo Boss μοιάζει να προηγείται σε αυτόν το ιδιότυπο αγώνα δρόμου με την Orlen. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τους ανθρώπους της Red Bull τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Βελγίου: Σε άλλο επίπεδο (+video)
Προστ: Ανίκανος ο Ρόσι!
Χάμιλτον: Εάν ήμουν στο αυτοκίνητο του Πέρεζ…

Advertisement