Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Μετανιώνει που δεν πήγε στη Ferrari;

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Μετανιώνει που δεν πήγε στη Ferrari;

FORMULA 1

Νιούι: Μετανιώνει που δεν πήγε στη Ferrari;

FORMULA 1

Μιλώντας στο podcast της F1, Beyond the Grid, ο τεχνικός γκουρού της Red Bull, Άντριαν Νιούι μίλησε για την αξιοζήλευτη καριέρα του στο χώρο. Και δεν έλειψαν οι αποκαλύψεις.

Advertisement
Advertisement

Ο Νιούι είναι ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος στην ιστορία του σπορ. Τουλάχιστον από την άποψη των στατιστικών. Τα αυτοκίνητα που έχει σχεδιάσει έχουν κερδίσει δώδεκα πρωταθλήματα οδηγών και άλλα τόσα κατασκευαστών σε μία καριέρα που ξεκίνησε στα 80s και συνεχίζεται ακόμη.

Στην διάρκεια της πορείας του στον χώρο της F1, ο Νιούι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τρεις κορυφαίες ομάδες και πολλούς σημαντικούς οδηγούς διαφορετικών εποχών. Από τους Νάιτζελ Μάνσελ και Αλέν Προστ μέχρι τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν στο σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, λένε, ότι όσες κι αν είναι οι επιτυχίες ενός ανθρώπου, πάντα υπάρχουν και ερωτήματα που θα τον βασανίζουν. Τα μεγάλα  «εάν». Και αυτό του Νιούι δεν είναι άλλο από το «εάν» της Ferrari.

Η Scuderia είχε προσεγγίσει τρεις φορές τον Βρετανό ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Νιούι είχε αρνηθεί και τις δύο. Εντούτοις σήμερα πιστεύει ότι συναισθηματικά το έχει μετανιώσει σε κάποιον βαθμό.

Η προσπάθειες της Ferrari

«Η Ferrari με είχε προσεγγίσει τρεις φορές. Η πρώτη ήταν όσο ήμουν στα IndyCar. Έπειτα το 1993 και τελευταία φορά ήταν το 2014» θυμάται ο Νιούι. «Το 1993 όταν ο Ζαν Τοντ είχε αναλάβει στη Ferrari με είχε προσεγγίσει. Θυμάμαι ότι από τότε με είχε ρωτήσει αν θα ήταν καλή ιδέα να έπαιρναν τον Μίχαελ Σουμάχερ» δήλωσε ο Νιούι.

Advertisement

Ο Νιούι είχε μόλις παντρευτεί για δεύτερη φορά τότε. Ο πρώτος του γάμος είχε διαλυθεί λόγω του ότι εκείνος δούλευε στις ΗΠΑ κατά τα μέσα της δεκαετίας του 80. Και ο Νιούι δεν ήθελε να περάσει τα ίδια για δεύτερη φορά όντας αναγκασμένος να δουλέψει στην Ιταλία.

Advertisement

Σε ερώτηση για το εάν είχε σκεφτεί να ζητήσει από την Ferrari ότι και ο Μπάρναρντ -παράρτημα αεροδυναμικής στη Μεγάλη Βρετανία δηλαδή- ο Νιούι απάντησε: «Όχι και ούτε θα το ζητούσα ποτέ. Εάν είναι να το κάνεις, η Ferrari είναι ιταλική ομάδα. Πρέπει να είσαι στην Ιταλία».

Η Ferrari είχε προσεγγίσει ξανά τον Νιου το 2014, στην αρχή της υβριδικής περιόδου. «Οι τότε συζητήσεις μου με την Ferrari ήταν περισσότερο λόγω απογοήτευσης με τη Renault. Δεν ήθελα να φύγω από την Red Bull, αλλά η PU της Renault δεν ήταν ανταγωνιστική. Όταν συναντήσαμε τον τότε πρόεδρο της εταιρίας Κάρλος Γκον, μας είχε πει ότι δεν τον ενδιέφερε η F1 και ότι η Renault παρέμενε μόνο επειδή το έλεγε το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρίας» θυμάται ο Νιούι.

Advertisement

Έπειτα από αρκετά χρόνια ο Νιούι έχει μετανιώσει σε κάποιο βαθμό το ότι δεν έκανε το βήμα προς το Μαρανέλο. «Θα έλεγα ότι περισσότερο συναισθηματικά το έχω μετανιώσει. Όπως και το ότι δεν έτυχε να συνεργαστώ ποτέ με τους Αλόνσο και Χάμιλτον. Κάποιες φορές οι περιστάσεις καθορίζουν και τις αποφάσεις μας» δήλωσε ο Βρετανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιαπωνίας: Το μέτρο σύγκρισης (+video)
Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!
Το τρόπαιο που αντιδρά στο φίλημα! (+video)