Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ

FORMULA 1

FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ

FORMULA 1

Σύμφωνα με τον ολλανδικό τύπο, η FIA έχει ήδη κάνει προσφορά στην Red Bull σχετικά με την υπέρβαση της τελευταίας στο όριο μπάτζετ του 2021.

Advertisement
Advertisement

Η ομοσπονδία έχει αποστείλει στην ομάδα μία πρόταση “Αποδοχής της παραβίασης” πάνω στην οποίαν η Red Bull θα πρέπει να απαντήσει. Εφόσον η ομάδα συμφωνήσει με την πρόταση της FIA τότε θα αποδεχτεί αυτόματα και την όποια τιμωρία της επιβληθεί.

Σε περίπτωση που η Red Bull απορρίψει την πρόταση, τότε θα πρέπει να καταθέσει ένσταση σχετικά με τα ευρήματα της επιτροπής. Η επιτροπή της FIA για το όριο μπάτζετ έχει βρει την Red Bull να ξεπερνά τον μέγιστο επιτρεπτό προϋπολογισμό του 2021. Φημολογείται ότι το ποσό ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

FIA-Flag1000x600

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη η Red Bull πιστεύει ότι δεν τίθεται θέμα υπέρβασης. Φαίνεται ότι στο επίκεντρο της διαφωνίας ανάμεσα στην ομάδα και την ομοσπονδία βρίσκεται ο Adrian Newey. Συγκεκριμένα, το κατά πόσον ο Βρετανός είναι υπάλληλος της Red Bull ή όχι.

Η Red Bull θεωρεί ότι είναι υπάλληλός της. Κατά συνέπεια ανήκει στα τρία πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη της που εξαιρούνται -όπως και οι οδηγοί- του ορίου μπάτζετ. Ωστόσο, ο Newey δεν έχει προσληφθεί άμεσα από την Red Bull. Ο κορυφαίος σχεδιαστής πληρώνεται μέσω μιας εταιρίας του από την ομάδα. Πιθανόν για φορολογικούς λόγους.

newey-spain17-a1000x600

Advertisement

Η επιτροπή της ομοσπονδίας θεωρεί τον Newey εξωτερικό συνεργάτη της Red Bull. Συνεπώς τα χρήματα που του πληρώνει η ομάδα δεν εξαιρούνται του ορίου μπάτζετ. Έτσι εξηγείται και η “έκπληξη” του Christian Horner όταν ανακοινώθηκε το πόρισμα της επιτροπής.

Η απάντηση της ομάδας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Πιθανότερη τιμωρία είναι η αφαίρεση του ποσού της υπέρβασης -προσαυξημένου μάλλον κατά 100%- από τον προϋπολογισμό της Red Bull για το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Πολύ ακριβός ο Mick Schumacher
Πώς η Red Bull πρόλαβε τον Verstappen
F1 GP ΗΠΑ: Προεπισκόπηση