Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull

FORMULA 1

Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull

FORMULA 1

Αποφασισμένος να κερδίσει με την Mercedes είναι ο Λιούις Χάμιλτον. Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν θα σήμαινε και πολλά για εκείνον εάν έπαιρνε το 8ο πρωτάθλημα του με την Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Ο Χάμιλτον τρέχει για την Mercedes από το 2013. Η μετακίνησή του εκεί στο τέλος του 2012 από την McLaren είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση στον κόσμο της F1.

Όμως η ιστορία δικαίωσε απόλυτα τους Χάμιλτον και Mercedes. Από το 2014 έως το 2020 οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε μία άνευ προηγουμένου περίοδο κυριαρχίας στο σπορ. Αυτή έλαβε τέλος το 2021 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Μαξ Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, τότε η Mercedes είχε κατακτήσει για 8η συνεχή φορά τον τίτλο των κατασκευαστών. Ωστόσο από το 2022, χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών, η γερμανική ομάδα έχει μείνει πίσω σε επιδόσεις. Η τρέχουσα περίοδος της F1 έχει νέους πρωταγωνιστές και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Φερστάπεν-Red Bull.

Όμως ο Χάμιλτον δεν πτοείται. Έχει κάνει στόχο της καριέρας του την επαναφορά της Mercedes στις επιτυχίες. «Πιστεύω ότι με την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου απέδειξα την δέσμευσή μου στην ομάδα» δήλωσε ο Βρετανός.

Advertisement

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Κάθε οδηγός ονειρεύεται να είναι σε ένα μονοθέσιο ικανό για νίκες. Και όταν ήμουν νεότερος και δεν είχα τόση επιτυχία στην McLaren η προοπτική αυτή ήταν πολύ πιο ελκυστική» δήλωσε ο Χάμιλτον. «Όμως και τότε ακόμη υπήρχε το όραμα του να χτίσουμε μία δυνατή ομάδα. Και το αίσθημα της επιτυχίας ήταν πολύ μεγαλύτερο» σημείωσε.

Advertisement

Ο Χάμιλτον ευελπιστεί ότι μπορεί να πράξει το ίδιο για δεύτερη φορά με την Mercedes. «Όλοι θα ήθελαν να οδηγήσουν την Red Bull. Ωστόσο εμένα δεν θα μου έδινε ευχαρίστηση να έμπαινα στο καλύτερο μονοθέσιο όλων των εποχών. Προτιμώ να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο-νικητή με την Mercedes» υπογράμμισε ο Βρετανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν-Red Bull: Μία ιστορική σεζόν! (+video)
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Λεκλέρ: Ανανέωση για 5 χρόνια με την Ferrari;