Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Επαρκές το Safety Car της Aston Martin

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FIA: Επαρκές το Safety Car της Aston Martin

FORMULA 1

FIA: Επαρκές το Safety Car της Aston Martin

FORMULA 1

Ανακοίνωση εξέδωσε η FIA σχετικά με τα σχόλια των Max Verstappen και George Russell για το Safety Car της Aston Martin. Σε αυτήν, η ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πώς η Vantage F1 edition καλύπτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Πολύς λόγος έγινε για την ταχύτητα με την οποίαν κινούταν το Safety Car στο GP Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, οι Max Verstappen και George Russell παραπονέθηκαν για την χαμηλή ταχύτητα που διατηρούσε η Aston Martin Vantage F1 κατά την παραμονή της στην πίστα. Ο Verstappen, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει το Βρετανικό supercar “χελώνα”.

Σήμερα, η FIA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν τονίζει πως τόσο το SC της Aston Martin όσο και εκείνο της Mercedes πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές της ομοσπονδίας. Ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την ταχύτητά τους -σύμφωνα με την FIA- είναι οι οδηγίες που λαμβάνουν οι χειριστές των SC από το race control.

Η ανακοίνωση

Advertisement
Advertisement

Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης είναι τα εξής: “Υπό το φως των πρόσφατων δηλώσεων που έγιναν σχετικά με το SC της Formula 1 η FIA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει πως ο κυρίως σκοπός του SC δεν είναι, βέβαια, η επίτευξη υψηλής ταχύτητα αλλά η ασφάλεια οδηγών, κριτών και αξιωματούχων“.

“Κατά τη διαδικασία του Safety Car λαμβάνονται υπόψη πολλαπλοί στόχοι, αναλόγως του περιστατικού. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται το “μάζεμα” των μονοθέσιων σε ένα γκρουπ, η διευκόλυνση του καθαρισμού της πίστας από συντρίμμια ή η απομάκρυνση ενός αυτοκινήτου που έχει πρόβλημα” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Advertisement

Καταλήγοντας η ομοσπονδία δηλώνει πως: “Κατά συνέπεια η ταχύτητα που διατηρεί το Safety Car υπαγορεύεται από το Race control και όχι από τις επιδόσεις των αυτοκινήτων που επιτελούν τον ρόλο αυτό. Πρόκειται για υπεραυτοκίνητα τα οποία έχουν κατασκευάσει δύο εκ των κορυφαίων εταιριών στον χώρο. Έχουν γίνει κατά παραγγελία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις πιθανές συνθήκες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός που τα χειρίζονται, δε, έχουν τεράστια εμπειρία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το μονοθέσιο από Lego της McLaren
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc παίρνει τον έλεγχο
F1: Η… πράσινη χελώνα

Advertisement